Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Lyngby, 11/10/2023 - 10:53

21-årig mand ramt af skud i låret i Lyngby

Sag om 21-årig, der tirsdag aften blev skudt i låret, er foregået i det kriminelle miljø, oplyser politiet.

Af: /ritzau/

En 21-årig mand fra Birkerød blev tirsdag aften ramt af skud på Engelsborgvej i Lyngby.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau.

Han er blevet ramt i låret, men er uden for livsfare.

Politiet er i gang med at efterforske sagen, som er sket i det kriminelle miljø, lyder det.

Fire personer har været anholdt i forbindelse med skudepisoden.

Men de er alle blevet løsladt igen efter at være blevet afhørt, skriver politiet på det sociale medie X, tidligere Twitter, omkring klokken 10.45 onsdag.

Politiet ønsker ikke at afsløre, om den 21-årige er kendt af politiet i forvejen.

Men man er i gang med at undersøge, om sagen har en relation til en igangværende konflikt, lyder det.

Nordsjællands Politi ønsker heller ikke at fortælle, hvordan man blev opmærksom på skyderiet.

/ritzau/

København, 11/10/2023 - 10:16

Prinsesse Josephine springer ud som skuespiller

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kronprinsparrets yngste datter, 12-årige prinsesse Josephine, var på scenen i opsætningen af Peter Pan i Glassalen i Tivoli, skriver Billed-Bladet.

Kronprinsesse Mary og børnene prins Christian, prinsesse Isabella og prins Vincent var inde at se opsætningen af eventyret om Peter Pan i Glassalen i Tivoli i hjertet af København i weekenden.

Her havde de øje for en helt særlig skuespiller på scenen. Kronprinsparrets yngste datter, 12-årige prinsesse Josephine, har nemlig en rolle i stykket, som spiller i forlystelsesparken frem til og med 22. oktober

Det skriver Billed-Bladet.

Prinsesse Josephine er krediteret Josephine Sophia Ivalo på rollelisten - hendes fulde navn og titel er Josephine Sophia Ivalo Mathilda, prinsesse til Danmark, komtesse af Monpezat.

På rollelisten fremgår det, at Josephine Sophia Ivalo - altså prinsesse Josephine - spiller en af Populuserne, som bor på Ønskeøen sammen med havfruerne og de glemte børn. Her rejser Peter Pan og veninden Wendy hen i James Matthew Barries roman om drengen, der nægter at blive voksen.

Opsætningen fremføres af Eventyrteatret. På Eventyrteatrets Dramaskole i Søborg bliver 300 børn og unge mellem 7 og 20 år undervist i discipliner inden for teater og musical.

På Eventyrteatrets Facebook-side er der foreviget flere billeder af prinsesse Josephine i rollen som en af Populuserne under en sminkeprøve.

Prinsesse Josephines farmor, dronning Margrethe, er også en del af skuespillerverdenen.

Den 83-årige regent har både tegnet kostumerne og kreeret scenografien i den Bille August-instruerede Netflix-film "Ehrengard: Forførelsens kunst" gennem decoupager.

Decoupager er udklip - det kan være fra aviser, blade og magasiner - som limes og herefter lakeres på for eksempel glas, papmaché eller karton.

/ritzau/

Læs Mere >>

Esbjerg, 11/10/2023 - 10:09

Kåre Quist guider DR gennem kongelig prisuddeling

TV Avisens Kåre Quist er vært, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary uddeler deres fire årlige priser inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

Der er hæder af kongelig karat, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary uddeler Kronprinsparrets Priser.

TV Avisens nyhedsanker Kåre Quist bliver vært ved showet, som afholdes i Musikhuset Esbjerg 4. november.

Det annoncerer public service-stationen i en pressemeddelelse.

I løbet af aftenen skal der uddeles fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris, hvor der hver især medfølger 500.000 kroner.

Derudover uddeles Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris. Med de to Stjernedryspriser følger 100.000 kroner.

Undervejs i uddelingen af Kronprinsparrets Priser vil komiker Mahamad Habane underholde seere og publikum med forskellige indslag. Der er også musikalske optrædener fra Carpark North, Blæst, Eee Gee, Uro, Mekdes og Konservatoriets Pigekor i Esbjerg, annoncerer DR.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som en bryllupsgave til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Prismodtagerne udpeges af kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for enten kultur- og kunstområdet eller socialt arbejde, lyder det.

Uddelingen af Kronprinsparrets Priser 2023 sendes direkte fra Musikhuset Esbjerg og kan ses på DR1 og DRTV lørdag 4. november klokken 21.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 10/10/2023 - 16:21

FAKTA: Følg op på samtalen

* Konflikten mellem Hamas og Israel kan blive ved længe. Derfor skal du understrege over for barnet, at I kommer til at tale om det igen.

* Sørg for, at barnet ved, at det kan komme til dig, hvis tankerne eller bekymringerne bliver ved med at fylde.

* Hold øje med, om der sker noget, der puster yderligere til barnets bekymringer. For så kan det være godt at tage en snak igen.

Kilde: Børns Vilkår.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 10/10/2023 - 16:21

Tal med dit barn om konflikten mellem Hamas og Israel

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nyhederne om konflikten mellem Hamas og Israel kan forskrække børn. Derfor er det vigtigt, at du taler med dit barn om, hvad der sker, siger Børns Vilkår.

Overalt flimrer skærme i de her dage med voldsomme billeder fra konflikten mellem Hamas og Israel.

Og det er næsten umuligt at undgå, at billederne også når ud til familiens yngste.

Det fortæller Ida Hilario Jønsson, der er børnefaglig konsulent i Børns Vilkår.

- Ofte ser børnene kun fragmenter af et større billede og så brygger de videre på de uhyggelige scenarier i deres tanker. Og det kan efterlade dem med mange bekymringer, siger hun.

Derfor opfordrer hun forældre til at tage en snak med deres børn. Et godt sted at starte er at få et indblik i, hvad barnet selv har set og hørt, og hvad der fylder for barnet.

- På den måde kan du justere dine svar og ordvalg, så det passer med, hvad barnet er optaget af. Børn er nogle gange optagede af noget helt andet, end det, vi tror, de er optagede af, siger Ida Hilario Jønsson.

Konflikten kommer, samtidig med at der er krig i Ukraine, og det kan få nogle børn til at frygte, at der nu er krig over det hele, fortæller hun:

- Noget af det, vi ved, der fylder hos børnene, er, om krigen nu også kommer til Danmark. Det er svært for dem at forstå, at det sker langt væk herfra.

Som forælder kan du håndtere barnets frygt på samme måde, som du ville gøre, hvis barnet vågnede om natten af et mareridt: trøste, lytte og forsikre, at du passer på ham eller hende.

- Det er ofte følelsesmæssig støtte, som børnene har behov for, siger Ida Hilario Jønsson.

Nogle børn kan også have mange spørgsmål og brug for at få information. Her skal du afstemme med barnets alder, når du forklarer, hvad konflikten handler om, og undgå at gå for meget i detaljer.

- Du kan for eksempel sige, at det, der sker lige nu, hænger sammen med, at der er uenighed om, hvem der har lov til at bo hvor, og hvordan reglerne er der, hvor de bor, siger hun.

Hvis barnet er gammelt nok, kan det være en god idé, at I sætter jer sammen og ser børnenyheder på DR Ultra eller læser i Børneavisen og taler ud fra de historier.

Husk også, at det er helt i orden, at du svarer: "Det ved jeg ikke", hvis barnet stiller spørgsmål, som du ikke kan svare på.

- Vi skal ikke være politiske eksperter eller forsvarseksperter. Det er ikke det, børnene har brug for, lyder det fra Ida Hilario Jønsson.

Hun fortæller, at børn generelt kan blive meget optagede af, hvem der er de gode eller de onde. Her kan det være godt at få sagt, at det er svært for alle børn, der er ramt af krig og konflikt.

Nogle børn herhjemme kan også være direkte påvirket, fordi de har relationer til enten Israel eller Det Palæstinensiske Selvstyre. Og de børn skal der tages særligt hånd om, understreger den børnefaglige konsulent:

- Det er blandt andet vigtigt at være opmærksom på, om "det gode og det onde"-aspektet florerer blandt børnene, siger hun og fortsætter:

- For der må ikke skabes en utryghed i børnefællesskaber i relation til konflikten. Her har de voksne et vigtigt ansvar.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv