Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Tokyo, 08/08/2021 - 10:56

11 medaljer i Tokyo skaber tilfredshed i idrætstoppen

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, er tilfreds med OL-atleternes udbytte i Tokyo.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

De danske OL-deltagere rejser sammenlagt hjem med 11 medaljer fra legene i Tokyo.

Samtidig står det efter søndagens sidste konkurrencer klart, at Danmark med tre guld-, fire sølv- og fire bronzemedaljer ender som den 25.-bedste nation i Japan.

Sportsdirektøren i Team Danmark, Lars Balle Christensen, kan nu slå to streger under det danske udbytte i Tokyo.

- Vores målsætning hed 8-10 medaljer, og at vi kommer hjem med 11, det er vi meget tilfredse med.

- Vi har været vidne til nogle fantastiske præstationer hele vejen rundt og heldigvis også nogle præstationer, som har kastet medaljer af sig, siger Lars Balle Christensen.

For fem år siden i Rio blev det til 15 danske medaljer, men dengang blev det "blot" til to guldmedaljer mod tre i Tokyo.

Samtidig er det blevet til fem fjerdepladser i Tokyo, hvilket vidner om, at det med lidt mere held måske kunne være blevet til flere medaljer.

- Det er også værd at nævne den gruppering, der ligger uden for medaljerne, for vi har også haft nogle præstationer, hvor det har været stolpe ud, og hvor det lige så godt kunne være blevet en medalje.

- Vi kommer herfra på en rigtig god måde. Rio var helt exceptionel, men vi lægger os lige i slipstrømmen med det her resultat, siger Lars Balle Christensen.

Det blev til fjerdepladser for dressurrytterne i holdkonkurrencen og Cathrine Dufour i den individuelle konkurrence.

Også roeren Sverri Nielsen, banerytteren Amalie Dideriksen og sejlduoen Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck sluttede lige uden for medaljepodiet.

/ritzau/

Nyhedsarkiv