Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Undgå en rodet stue - 7 fejl du laver, når du skal indrette stuen

Undgå en rodet stue - 7 fejl du laver, når du skal indrette stuen

Du skaber ikke nok plads

Når du skal indrette din stue, skal du passe på ikke at glemme lidt ekstra plads. Møbler kan selvfølgelig stå op ad væggen, men hvis alle gør og de desuden står tæt op ad hinanden, kan det skabe et trykket rum. Derfor er det vigtigt at huske at give møbler luft også selvom det skaber spildplads. Og det behøver ikke være meget der skal til. Selv et mellemrum på 10 cm kan gøre en stor forskel.

Du prøver at få plads til for meget

Pladsudnyttelse starter dog allerede i møbelforretningen. Det er vigtigt at være realistisk og nøje overveje hvilke møbler du har brug for, og hvor de skal stå. Springer du dette over kan det føre til to fejl. Den ene er at du prøver at få plads til for meget. Du har kun den plads du har.

Hvis du heller ikke tænker over hvor møblerne skal stå, kan dette også hurtigt blive et problem. Vær særligt opmærksom på området omkring døre. Det kan være der er plads til din sofa, men vær sikker på at armlænet nu ikke gør at døren ikke kan åbne helt.

Din sofa og sofabord spiller ikke sammen

Centralt for stuen er ofte sofa og sofabord, så indretningen af stuen starter på mange må-der her. En fejl mange dog gør er ikke at matche deres sofa og sofabord. Dette gælder ikke blot at matche dem i udseende – selvom dette også er vigtigt – men også at matche dem i funktion.

Hvis din sofa for eksempel er et sted du gerne skal kunne invitere gæster på kaffe og kage, kan det være et problem hvis bordet er for lavt. En alsidig løsning der passer med mange typer sofaer, vil være et sofabordssæt som for eksempel Modenas. De adskilte borde gør at de passer sammen med forskellige sofatyper, og højdeforskellen gør dem også funktionelt alsidige.

Se også: Flot udvalg af en ny sofa til hjemmet

Du skaber ikke forskellige rum

En fejl der ofte opstår ved indretningen af en stue – særligt en kombineret spise- og op-holdsstue – er at man glemmer at skabe rum i rummet. Stuen kan med fordel tænkes som flere rum, uden at man dog skal glemme helheden. En måde at skabe sådanne rum kan for eksempel være med et tæppe. Tæppet indikerer en overgang til et andet rum, og behøver ikke være stort. Et eksempel kunne være et New Casablanca tæppe i 133 x 195 cm, der passende kunne ligge under et sofabord.

Du glemmer at tænke lys ind i indretningen

En anden måde at skabe rum på er gennem lys. Lys kan hurtigt være noget man glemmer at tænke så meget over i sin indretning af stuen. Igen er det vigtigt både at se helheden og rummene i rummet. Du skal selvfølgelig kunne oplyse hele stuen, men det er en fordel at kunne oplyse dele af stuen. Mere fokuseret lys skaber ofte en mere hyggelig stemning i stuen.

Du glemmer at skabe flere forskellige siddepladser

Det er også vigtigt at skabe forskellige siddepladser i en stue. Stuen er et multifunktionelt rum, hvor der gerne skal være plads til at kunne sidde og gøre forskellige ting. Nogle sid-depladser, som for eksempel dem i sofaen, er ofte siddepladser der lægger op til at være sammen. Det er dog også godt at have nogle mere individuelle siddepladser. Dette kan for eksempel opnås med en god og stilfuld stol som Symfonis lænestol.

Glemmer væggene

En sidste fejl mange falder i, er at glemme væggene. Væggene behøver ikke længere bare være hvide uden noget spændende på dem. Der er mange spændende muligheder derude. Ønsker du ikke at gøre alt for meget, kan en enkelt væg i en mat farve give rummet meget mere dybde. Er du mere eksperimenterende kan et lækkert tapet være en mulighed.