Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Vask dit tøj miljøvenligt

Du kan sagtens vaske tøj og tænke på miljøet imens. Det kræver dog forskellige tiltag. Du får her en guide til, hvad du kan gøre for at tage hensyn til miljøet, når du vasker.

Vask dit tøj miljøvenligt

1 Skru ned for temperaturen ved almindelig tøjvask

Det du kan gøre, er at vaske ved lavere temperaturer. Det betyder, at hvis du eksempelvis er vant til at vaske dit almindelige tøj på 40 grader, så kan du skrue dette ned til 30 grader. På den måde sparer du nemlig energi og belaster derfor miljøet mindre.

2 Temperaturen i tøjet giver max varme

Mange tror, at den temperatur, som er angivet i tøjet, er den anbefalede temperatur. Det er det dog ikke, det er derimod max temperatur. Meget tøj kan altså vaskes endnu koldere end der står.

3 Vælg miljømærkede vaskemidler

Hvis du gerne vil passe på miljøet, så kan du vælge miljømærkede vaskemidler. Derudover kan du også se på volumen af ingredienser. Jo flere ingredienser, jo flere produkter hælder man ud i miljøet.

4 Hold din vaskemaskine ved lige

Du skal sørge for at holde din vaskemaskine ved lige, så den vasker bedre og derfor holder længere til gavn for miljøet. Læs derfor på anvisningerne på din individuelle vaskemaskine for at se, hvad der anbefales for at gøre denne ren.

5 Køb en miljøvenlig vaskemaskine

Hvis du skal ud at købe en ny vaskemaskine, så skal du købe en miljøvenlig en af slagsen. Der findes vaskemaskiner, som kan registrere tøjmængden og derfor kun anvender den nødvendige mængde af vand og strøm. Dette er en stor fordel for miljøet. Der findes også funktioner på nogle vaskemaskiner, hvor man vasker meget energibesparende på grund af lav vandstand og modellen derfor sparer energi til opvarmning. Der findes mange flere modeller og funktioner end dette, som du skal undersøge, når du skal købe ny vaskemaskiner. Når du har fundet ud af, hvilken model du ønsker, så kan du sammenligne priser på PriceRunner her, så du er sikker på, at du ikke betaler for meget for din nye vaskemaskine.