Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Vælg det rigtige spisebord til din dagligstue

Der er et hav af valgmuligheder, når du skal ud og købe spisebord. Er du på udkig efter et spisebord til den 1-værelses-lejlighed, eller villaen på strandvejen?

Hvilken slags type af spisebord skal du vælge?

Der er flere forskellige slags spiseborde. Du kan få dem som runde, rektangulære, i massivt træ eller melamin, rustikt eller traditionelt. Du kan få dem som plankeborde, eller lavet i glas. Farverne kan variere fra mørkt plankebord til lyse spisebord, hvilket du skal have til at passe ind med resten af din dagligstue. Det kommer helt an på hvor meget tid du vil lægge i pleje af spisebordet, eller om du vil have et spisebord som skal have en klud en gang imellem, og så kan bordet klare sig det næste stykke tid.

Størrelsen på spisebordet

Det vigtigste er størrelsen, for hvor stort skal spisebordet være? Hvad er antallet, som skal sidde rundt om bordet hver dag? Er det kun to mennesker? Eller er I en familie på fire mennesker eller over? Man kan nemlig få spiseborde med udtræk, hvis lige pludselig man får mange på besøg, så der er plads til flere rundt om bordet.

Vælg materialet med omhu

Spisebord kan være lavet af forskellige materialer. Laminat, massivt træ, og finér. Det er oftest det de forskellige borde er lavet af i dag. Hertil kommer bordbene, som kan være lavet i metal eller andre materialer. Og hvis det skal være helt fint, så kan man også købe spiseborde, hvor bordpladen er lavet i marmor. Har du familie, med små børn, så skal du være ekstra opmærksom på materialet af dit bord. For hvis det bruges til andre ting, end kun ved at spise på, men der også laves andre aktiviteter ved bordet, såsom at tegne, male og andre hobbyting, så kan der være fordele ved det ene materale fremfor det andet. Træ, kan eksempelvis være meget modtagelig overfor vand, tusher og kuglepenne, og ridser. Så hvis du har børn, skal der bruges et plastik underlag, så de kan udfolde deres kreativitet, så meget de har lyst til. Ellers skal spisebordet, lavet af træt, holdet ved lige ved at blive smurt ind i olie en gang imellem, og eventuelt polerers, hvis der er ridser eller hakker i bordpladen, som man vil have væk. Hvis der ikke skal tænkes så meget på at holde bordet ved lige, så kan man købe et bord lavet i melamin. Melamin er holdbart overfor både ridser og fugt, kan derfor holde til at blive spildt både det ene og det andet på.