Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Træning i hjemmet er et hit

Fitness, styrketræning og cardio er ikke nye begreber i det danske samfund, og disse måder at holde sig i form på er brugt af mange. Træningscentrene har eksisteret i flere årtier, og deres popularitet synes ikke at aftage. Men et sted hvor de traditionelle træningscentre bliver udfordret kan ses i forbindelse med stigningen af trænings-rum rundt i hjemmene.

Træning i hjemmet er et hit

Men kan alle egentlig indrette et trænings-rum i hjemmet? Og kræver det ikke at man har adskillige kvadratmeter til rådighed?

Hvorfor hjemme og ikke ude?

For nogle mennesker vil det måske lyde som en unødvendig anstrengelse at skulle indrette et trænings-rum i hjemmet, når man blot kan benytte sig af det lokale træningscenter. For mange vil det selvfølgeligt give meningen at komme ud af huset og ned og træne. Men ikke alle har den nødvendige tid på hånden, som det kræver at komme ud og i gang.

At sætte et squat stativ, et løbebånd eller en benpres-maskine op i hjemmet, gør det særdeles nemt at sætte tid af til træning selvom man har travlt. Ved at oprette et rum eller dele af et rum til træning kan man uden yderligere planlægning går i gang, hvis man blot har en halv eller en hel time til rådighed. Efter træningen kan man nemt vende tilbage til sine gøremål uden at skulle tænke på transport, at pakke en taske eller lignende

Disse rum til træning i hjemmene er derfor især populære blandt mennesker med en travl og hektisk hverdag, hvor maskinerne i hjemmet sparer en for dyrebar tid.

Træning på få kvadratmeter

Når man tænker på et trænings-rum i hjemmet, så vil mange have en tendens til at forestille sig kæmpe villaer, hvor der er et enormt lokale til rådighed, som er indrettet med 10 maskiner, spejle på væggene og alt hvad der hører med.

Selvom at det ofte vil være nemmere at indrette et rum til træning, hvis man har et helt lokale til rådighed og hvis dette lokale er af en vis størrelse. På den måde behøver man ikke at gå på kompromis med hjemmets øvrige rum, og maskinerne, måtterne og vægtene kan have en fast plads, hvor de ikke behøver at blive flyttet rundt efter behov.

Men bor man i en et-, to- eller treværelses lejlighed i byen, så behøver man ikke undvære sin hjemme-fitness. Har man ikke et helt rum man kan bruge til træning, så kan man med fordel kombinere kontoret, soveværelset eller endda stuen med trænings-rummet.

I disse tilfælde skal man vælge sine maskiner med omhu, da det jo er selvsagt at man måske kun kan have én eller to maskiner stående. Visse maskiner kan samles og flyttes efter behov, så man ikke nødvendigvis behøver at have dem stående, når man ikke bruger dem.

Hold motivationen selvom du er hjemme

De fleste kan nok nikke genkendende til at det ikke altid er lige nemt at komme i gang med træningen. Nogle dage eller perioder er bare mere udfordrende hvad angår træning og motion, og det kan hurtigt blive en kamp at komme i gang eller holde sig i gang.

Har man et medlemskab i et fitnesscenter, så vil de månedlige betalinger ofte være motivation nok. Det kan også være at man træner med en ven eller en kæreste, og man har derfor et ansvar overfor denne person.

Træner man i hjemmet er det vigtigt at man har et skema, som man kan følge. På den måde kan man sætte sig nogle mål og retningslinjer for træningen, så de huslige pligter ikke tager over. Overspringshandlinger er der nok af, så det handler om at undgå disse ved at følge en plan, som man selv har sammensætte.