Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Trænger din have til en overhaling? Sådan kommer du igang

Trænger din have til en overhaling? Sådan kommer du igang

Man begynder at kunne ane foråret i horisonten, og hvis du er indehaver af en have, betyder det høst sandsynligt for dig, at haven snart trænger til en kærlig hånd. Her kommer nogle gode idéer til, hvordan du kommer i gang med at gøre haven klar, når foråret står for døren.

Rengør terrasse og flisebelagte områder

For at få din have til at se flot ud igen, er det en god stat at få rengjort eventuelle terrasser og flisebelagte områder. Der findes flere forskellige måder at gøre dette på, og det afhænger selvfølgelig af, materialet og hvor meget tid du vil lægge i det. Hvis du har større arealer af flisebelagte områder, er det en god investering, at få professionel hjælp. Her findes eksempelvis Stecksfliserens.dk, som kan hjælpe dig med at få dine fliser til at se nye ud igen. Ofte renses terrasser og fliser ved hjælp af en højtryksrenser, som kan bruges til effektivt at fjerne alger og snavs fra overfladen. Her er det en fordel at have kendskab til udstyret og materialet, så du opnår det bedste resultat, hvorfor professionel hjælp kan være en god investering.

Klip træer, buske og græsplæne til

For at få din have tilbage i pæn stand, er det vigtigt at klippe træer, buske og græsplæne til i din have. Dette kan gøres ved hjælp af en hegnsklipper eller en græsslåmaskine. Når du klipper træerne, skal du sørge for at de ikke bliver klippet for meget ned - da dette kan skade træets sundhed. Det samme gør sig gældende med buskene. Når det kommer til græsplænen, er det en god idé at holde den velplejet og fri for ukrudt. Dette kan opnås ved regelmæssigt at slå plænen - gerne to gange om måneden - og ved løbende udtynding af græsset. Yderligere bør man også huske at give dit underlag et lag frisk jord og gødning fra tid til anden, således den fyldes med nye naturlige næringsstoffer som planterne har brug for.

Erstat forfaldne havemøbler og redskaber

Hvis du har ting til at stå i din have, som er slidt op, vil det helt sikkert kunne opfriske din haves udseende, at få udskiftet disse. Det vil ofte være noget, man først kan se betydningen af, når det bliver fjernet. Det kan eksempelvis være, at du har et knækket hegn, eller en defekt stol, som har fået lov at blive stående? Ved at investere i nye møbler og redskaber, kan du hurtigt få din have til at syne mere velplejet og indbydende. Derudover vil det højst sandsynligt også gøre haven mere indbydende at være i for dig.