Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Skur til haven

Skur til haven

Er du hus- og haveejer, er det svært at undvære et skur. Du har garanteret en masse haveredskaber, værktøj, cykler eller brænde, som du skal have opbevaret et andet sted end inde i dit hus.

Det er ikke bare praktisk med et skur til haven, men også nødvendigt, så du har styr på alle dine ting til haven, og så det ikke roder indendørs.

I et skur kan alle dine ting tilmed stå tørt og i læ for blæst. Så slipper du for eksempel for væltede cykler, vådt brænde eller rustne redskaber.

Byg selv skur

Du kan sagtens selv bygge et skur. Det behøver hverken være svært eller dyrt, når blot du har styr på, hvad du har brug for.

Lær at bygge et skur til haven lige her.

Før du går i gang med dit byg selv skur, er det vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser omkring, hvad dine behov er.

Du må for eksempel tænke over, hvor stort et skur til haven, du har brug for, og hvilken type skur, du skal bruge.

Der er nemlig forskel på, hvilket skur du skal bygge, alt efter hvad du skal opbevare i skuret.

Forskellige typer skur til haven

Har du brænde, som du skal have opbevaret i tørvejr, er det vigtigt, at dit byg selv skur er luftigt, så dit brænde kan tørre.

Skal du bruge et skur, hvor hele familiens cykler kan stå i læ for vind og vejr, behøver du måske ikke bygge et stort eller isoleret skur til haven. Her er det måske snarere vigtigt, at dit skur får den rigtige placering, så du har let adgang til cyklerne.

Et skur til haven behøver ikke være stort, hvis du blot skal opbevare dine haveredskaber i det. Skal du derimod både opbevare haveredskaberne, plæneklipperen og måske havemøblerne, når det er vinter, kan det være, at dit skur skal være større.

Hvis du for eksempel skal opbevare elektrisk værktøj, malingrester eller fuglefrø i dit skur, er du nødt til at isolere det for at undgå frostskader og skadedyr.

Regler for skur til haven

Når du har gjort dig overvejelser om størrelsen og placeringen af dit nye skur, er der desuden nogle regler, som du er nødt til at overholde.

Du skal som det første sikre dig, at du overhovedet har tilladelse til at bygge et skur.

Du må bygge et skur, så længe det samlede arial af små bygninger på hele grunden ikke overstiger 50 kvadratmeter. Ellers skal du søge om byggetilladelse.

Før du bygger skur til haven, skal du have tjek på bebyggelsesprocenten, lokalplanen og eventuelt også reglerne i din grundejerforening.

Det er også vigtigt, at du undersøger, hvor tæt på skel du må placere dit skur.