Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Skift A-kasse og spar penge

Alt afhængig af hvad du laver, kan der være mange penge at spare ved at skifte a-kasse og evt. også fagforening. De danske a-kasser forvalter på den danske stats vegne dagpenge og står for det administrative, samt udbetalingen af dagpenge til arbejdsløse.

Skift A-kasse og spar penge

Sådan finder du en billig a-kasse

Når du betaler kontingent, er der et fast beløb der går til ATP og til staten. Dette beløb er fast og ændre sig ikke, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. Resten af kontingentet går til a-kassen i administrationsbidrag og det er her, der kan være mange penge at spare ved at skifte til en billig A-kasse. Inden du skifter er det vigtigt at du har følgende 2 ting i mente.

  • • Fagforening Der er stor forskel på fagforeninger og hvad de gør for deres medlemmer. Samtidig er der fag, hvor det er en god ide at være medlem af en speciel fagforening og her er den billigste løsning, nødvendigvis ikke den bedste på den lange bane.

  • • Ekstra lønforsikring Nogle fagforeninger kræver at du er medlem af deres fagforening og a-kasse for at kunne tegne en ekstra lønforsikring. Der er stor forskel på de forskellige fagforeninger og a-kasser krav, for at kunne få en lønforsikring. Det kan altså blive dyrt at skifte, hvis uheldet er ude og du bliver arbejdsløs.

Sådan skifter du til en billig a-kasse

Det er nemt at skifte a-kasse, når først du har fundet en ny. Det kræver blot at du kontakter din nye billige a-kasse og meddeler at du ønsker at blive medlem. Derefter klarer de det praktiske, ved at kontakte din gamle a-kasse og meddele dem at du ønsker at skrifte. Du vil ved et skift bibeholde din anciennitet.

Fuldtidsforsikret eller deltidsforsikret

Det er billigere at være deltidsforsikret, men det er vigtigt at huske er uheldet ude og du bliver arbejdsløs vil det beløb du får også være tilsvarende lavere. Uanset om du er deltidsforsikret eller fuldtidsforsikret, er optjeningskravet for at være berettiget den samme.

Studerende kan blive medlem af en a-kasse

De fleste a-kasser har et gratis medlemskab for studerende, forudsat at de opfylder følgende krav.

  • • Den studerende skal være under 30 år
  • • Studiet skal have mindst 90 ECTS-point, svarende til 18 måneders fuldtidsstudie
  • • Du må ikke modtage forsørgelse fra det offentlige som kontanthjælp, revalidering, pension, sygedagpenge eller være på barsel
  • • Du skal ved uddannelsesstart have adresse og bopæl i Danmark

Du har mulighed for at være medlem i op til 5 år uden at skulle betale. Fordelen ved at være medlem som studerende er, at du kan modtage penge fra du er færdiguddannet. Du skal have været medlem i mindst 1 år.

Billig a-kasse for selvstændige

Selvom du er selvstændig, er det muligt at være medlem af en a-kasse. Det giver ingen mening at være medlem af en fagforening. Der er dog lidt andre regler som selvstændig for at være berettiget til dagpenge. Du skal blandt andet stoppe med at drive selvstændig virksomhed, som din hovedbeskæftigelse.