Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Skal du have nyt tag?

Skal du have nyt tag?

Skyggerne glider hen over væggen, solen er på vej op. Fuglene er allerede igang og fra det åbne vindue kan du høre deres smukke sang. Du strækker dig i sengen. Kigger på de truende mørke skyer, der langsomt svæver ind foran solen.

“De havde da ikke lovet regn i dag,” når du lige at tænke, før helvede bryder løs.

Trommende lander regnen på taget, vinden blæser op og skubber en tagsten ned på fliserne med et rabalder. I loftet lægger du mærke til en mørk plet. Den var der ikke for et øjeblik siden. Med ét drypper vand ned i din pande. Det går hurtigt op for dig, at det vist er på tide med et nyt tag.

Tid til nyt tag

Heldigvis holder tagene på de fleste danske hjem i mange år, før der er brug for en udskiftning. Tagdækkerne ved nemlig, hvor voldsomt og hvor skiftende det danske vejr kan være. Derfor skal det kunne holde til meget. Alligevel kommer der tidspunkter, hvor det er nødvendigt, at udskifte det. Du har måske lagt mærke til, at tagsten er gledet af eller flækket og at varmeregningen er højere end den var forrige år. Det kan meget vel være, at du har brug for en tømrer til at kigge på taget, inden du vågner op med regnvand i ansigtet.

Spar mere på varmeregningen

I forhold til varmeregningen spiller taget en stor rolle. Som bekendt falder kulde ned til jorden, mens varme stiger opad. Denne overskydende varme tager chancen, når den er der og finder vej ud gennem enhver sprække og åbning i taget. Det kan derfor være nødvendigt, at få taget efterisoleret eller repareret, hvis du opdager en stigning i varmeregningen. Du vil samtidig få et varmere hjem om vinteren og mindre tab på kontoen foråret efter.

Nyt tag i god kvalitet

Når det kommer til kvaliteten og valget af dit nye tag, så er det vigtigt, at få snakket med nogle eksperter på området. Det kan hjælpe dig med alt det, du ønsker at vide. For der findes mange forskellige slags tage. Har du ikke styr på, hvilket et der passer til dit hjem, og hvad der vil se godt ud efterfølgende, er det godt at få en anden vinkel på sagen. Efter reparationen eller efter dit helt nye tag er lagt, kan du endelig lægge dig i sengen igen og kigge ud på fuglene og de mørke skyer, der kaster vand fra sig. Velvidende om at du ikke bliver våd.