Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Skønhed; et udefinerbart begreb

Når vi taler om skønhed og hvornår noget er smukt, så vil der altid opstå diskussioner, da vi alle har forskellige opfattelser af skønhed. Skønhed er en subjektiv størrelse, men alligevel eksisterer der skønhedsidealer og strømlining indenfor skønhed.

Her får du en gennemgang af skønhedens historie, og hvilke tendenser der i dag eksisterer indenfor skønhed.

Skønhed; et udefinerbart begreb

Den smukke kvinde; en foranderlig størrelse

Hvad der er smukt i dag, har ikke nødvendigvis været smukt for 100 år siden.

Et eksempel på dette kan f.eks. ses, når det kommer til kropsvægt og idealerne indenfor kropsstruktur.

Tidligere var det populært både her i landet og i resten af verden at man som kvinde havde lidt ekstra kilo på siderne. De smukke kvinder var de kvinder med runde kinder, en fyldig barm og en kurvet silhuet.

I dag er den mode erstattet med et noget anderledes kropsideal. For få årtier siden var det moderne med en yderst lav kropsvægt for kvinder. Det galt om at være ekstremt slank, så man næsten kunne ane knoglernes struktur under huden.

De seneste år er det blevet mere udbredt at kvinden skal se sund og veltrænet ud. Kvinden skal derfor hverken være for tynd eller for tyk, men i stedet udstråle at hun spiser sundt, prioriterer træning og har en hensigtsmæssig livsstil.

Når håret bliver et symbol for skønhed

Også frisuren har en indvirkning på om nogen er smuk eller ej. Har man beskidt hår eller en utilpasset frisure, så vil det ofte få andre til at definere den pågældende person som mindre attraktiv.

Moden indenfor frisure, og hvilken slags hår der er attraktivt, er også i konstant forandring. Tidligere havde en flot mand altid en kort og velplejet frisure, og i mange lande undgik man helt skægvækst eller anden vækst på kroppen. I dag er det mere populært med langt hår blandt mænd og et stort og vildt skæg, som dog er velplejet.

Som mand er det også vigtigt at man holder sit skæg og hår intakt for at kunne opfylde de nuværende skønhedsidealer, og mange mænd bruger dagligt tid på at trimme skægget og vælge den helt rigtige barbermaskine. Online kan man finde tests der undersøger hvilke maskiner der passer bedst til hvilken mand og hvilket foretrukket udseende.

Skønhed kommer dog indefra

Selvom at de ydre faktorer har en stor indflydelse på hvad vi definerer som smukt og hvad vi definerer som mindre attraktivt, så hænger skønheden dog unægtelig sammen med den energi og personlighed vi som mennesker udstråler.

Selvom dette lyder som en kliché, så kan de fleste nikke genkendende til at visse mennesker bliver smukkere, hvis vi kender dem og godt kan lide dem.

Gode mennesker har ofte en positiv aura omkring dem, og selvom de måske ikke har en prangende hårpragt, så kan deres personlig være med til at gøre dem mere attraktive.

Her er der tale om en udefinerbar gnist, som vi alle kender, men måske ikke helt kan sætte ord på.

Kæmper man med en utilstrækkelig selvtillid, så handler det først og fremmest om at kigge ind ad. Er man utilfreds med sig selv udenpå, så vil man oftest have nogle problemer indeni også. Selvfølgelig kan man trimme sit skæg, tabe et par kilo eller prøve en ny hårkur, og disse tiltag kan ofte hjælpe lige nu og her, men man bør også altid være tilfreds med den person man er overfor sine medmennesker.

Et smukt menneske er ganske enkelt også smukt indeni. Hold dig derfor positiv, vær god ved dig selv og dine omgivelser og husk altid at holde både din krop og dit sind i balance. På den måde opnår du den skønhed, som du til daglig søger efter.