Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Sådan træner du dine kæledyr bedst

Sådan træner du dine kæledyr bedst

Har du kæledyr? Hvis ja, så er der stor sandsynlighed for, at du har prøvet at lære dem et trick eller to. Nogle af de mange forsøg på at lære kæledyret den nye øvelse, har måske været mere eller mindre vellykket. Det er dog til at råde bod på. Dyr er nemlig ret nemme at ”bestikke”. Det er i den forstand, at man har de rette godbidder at lokke dem med.

Godbidder til alle slags dyr

De kæledyr man traditionelt set træner, er nok mest hunde. Der bliver lavet både konkurrencer til dem og specielle hold, som fokuserer på at lære hunden alt det basale. Nogle hunde er mere kræsne end andre, men de kan godt lokkes, når de selv synes, at godbidden er værd at gå efter.

Det kan derfor være en god idé at købe nogle lækre godbidder til dem, så er sandsynligheden for, at de vil lære nye ting sammen med dig også større.

Det er dog ikke kun mennesket bedste ven, hunden, man træner. Man kan faktisk træne stort set alle dyr med de rette godbidder. Man ser det nok ikke ofte bag kulissen, men heste bliver faktisk også trænet med godbidder. Det er især når den skal lære øvelser, hvor rytteren ikke sidder på ryggen af den.

Man bruger ofte hestegodbidder, når man træner til at vise en hest frem. Det er især dem, der sælger heste, som skal kunne præsentere dem på en god måde.

Man kan også opleve, at nogle af de steder, hvor man kan ride en tur, så lokker de hesten til at tage deres hovedtøj på med godbidder. Når man lægger en godbid i hånden, så tager de med glæde deres bidsel i munden og slipper endda for en dårlig oplevelse med det.

Fordele ved at træne med godbidder

En af de største fordele ved at træne med godbidder er, at dyret lærer, hvad der er belønnet adfærd, og hvad der ikke er. Det er især smart, hvis man prøver at opbygge en ny god vane hos dyret eller aflære en uønsket.

Hver gang dyret får en succes, får det en godbid. Det behøver dog ikke at være den fulde øvelse, som skal være korrekt. Man bygger for det meste ovenpå, så man belønner i stedet for hvert trin i processen, som bliver udført korrekt. På den måde indlærer dyret øvelsen hurtigt og effektivt.