Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Sådan kan du holde dig orienteret om Coronasituationen

Sådan kan du holde dig orienteret om Coronasituationen

De er nok de færreste, der har undgået at bemærke, at nyhedsfladen igen er domineret af Coronavirus og alt hvad der knytter sig til den, herunder daglige smittetal, geninførte restriktioner og situationen i andre lande. Her ser vi på, hvordan du kan få nyheder om den aktuelle situation, så læs med og vær på forkant med udviklingen.

Selvom pandemien ser ud til at være i sin sidste fase, er den dog stadig noget, man skal tage alvorligt og søge at holde sig opdateret på, og det er der heldigvis mange forskellige måder, man kan gøre på. Det kan dog også blive for meget, og nogle gange har man brug for en Coronapause. Da kan man vælge at snuppe et spil på casinó LVBET eller sætte en god film på og for en stund glemme den trælse situation.

Se pressemøderne direkte transmitteret

I nyhederne på TV kan man få et overblik over, hvordan situationen ser ud, og om der er sket noget vigtigt, f.eks. om nye restriktioner er indført eller om en ny mutation har set dagens lys. På TV kan du også se myndighedernes pressemøder som transmitteres direkte på både DR og TV2. Pressemøderne sendes ofte med kort varsel, men fik man ikke set dem, kan man være sikker på at der samles op på dem i aftenens nyhedsudsendelser.

Gå online og få sidste nyt

Hvis man f.eks. sidder på sin arbejdsplads, i bussen eller i venteværelset hos tandlægen, kan man tjekke en af de mange nyhedssider på internettet for at se, hvordan det hele ser ud, og om der er sket noget nyt. I pandemiens start var der ofte afgørende nyt flere gange om dagen, og da var det praktisk at svinge forbi f.eks. DR’s hjemmeside eller en af de andre, som løbende opdateres og man altså kan blive orienteret om udviklingen.

Baggrundsstof og analyser i avisen

Endelig kan man også benytte den gode gamle papiravis til at læse om, hvordan situationen ser ud. Her er der ikke, som på nettet og i TV, fokus på de hurtige nyheder men i stedet baggrundsstof og statistik om pandemien. Flere af de store dagblade bringer dagligt smittetal og diagrammer, hvor man kan følge udviklingen. Herudover kan man ofte finde dybdegående artikler om forhold omkring virus og desuden læse reportager om håndteringen og udviklingen i andre lande. Selvom mange har fravalgt den daglige papiravis, er der nu også fordele ved dette klassiske nyhedsmedie, nemlig muligheden for at komme mere i dybden med samfundsrelevant stof og altså ikke kun skøjte hen over flygtige overskrifter på nettet og i TV.

Der er altså flere måder, man kan holde sig orienteret om Coronavirus og den aktuelle situation, og man kan med fordel kombinere de forskellige medier for at få både overskrifter og baggrund.