Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Sådan kan du forbedre indlæringen

De traditionelle indlæringsmetoder er ikke altid tilstrækkelige, da de hurtigt kan blive lidt for kedelige og man mister derfor børnenes fokus. I takt med teknologiens udvikling er der heldigvis kommet en del alternative metoder, som alle kan få glæde af - både store som små.

Sådan kan du forbedre indlæringen

Lektier som lydbog

Der er meget få som finder hjemmelektier underholdende, da det oftest bare er noget, som man skal have overstået. Lydbøger er voksende i popularitet, og er også begyndt at få indflydelse som læringsmiddel. Det er en langt mere overskuelig proces at lytte til en lydbog fremfor at skulle sidde og læse, især når børnene i forvejen har brugt det halve af dagen på at læse.

Der findes også lydbøger, hvor der er medfølgende hæfter, så man er ikke begrænset til de tekstunge fag. Selv matematik og naturfag kan få glæde lydbøger.

Legetøj kan være lærerigt

Der er meget legetøj og børneunderholdning som har til hensigt at være lærerigt. Bl.a. derfor har LEGO udviklet deres education-sortiment, som netop har til indsigt at lære børn kompetencer på en underholdende måde.

Faktisk er der overraskende meget legetøj, som er produceret med hensigt på at lære børn færdigheder, eller i hvert fald give mentale udfordringer. Puslespil, vendespil osv. har eksisteret i rigtig mange år, og det er netop fordi, at de har til hensigt at udfordre børn, så de lærer at tænke logisk og håndtere vanskelige situationer.

Tidens store gigant

I nyere tid har IT og teknologi en stor indflydelse på vores hverdag, og det afspejles også i underholdning til børn og unge. Især computerspil fylder rigtig meget i unge og børns hverdag, og videreudviklinger som e-sport har også stor indflydelse. Før i tiden fik computerspil kritik for at være voldelige, og der var nogle, som argumenterede for, at computerspil havde en direkte negativ indflydelse på børn og unge, men det er der ikke mange, som der mener længere.

Det har vist sig, at computerspil faktisk har en utrolig positiv effekt. Man lærer at håndtere stressede situationer, og der er mange spil, som virkelige sætter børnenes kreativitet på prøve. Som eksempel så belærer spilsuccesen Minecraft børn om de forskellige jordtyper, fysik og kemi. Med det sagt, så kan computerspil selvfølgelig ikke erstatte de traditionelle indlæringsmetoder, men de kan supplere til det. Der er mange aspekter og fagniveauer, som pludselig ikke virker så fremmede, når børn og unge skal til at gå i gang med det, da de allerede har fået basalt kendskab gennem computerspil.