Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Sådan indretter du haven omkring havebænken

Sådan indretter du haven omkring havebænken

Haver er særlige steder, som kan udfoldes i alle retninger og til helt spektakulære områder. Nogle gange kræver det bare, at du slipper fantasien en smule mere løs, så haven ikke behøver at være så firkantet, tætklippet og livløs. Kan du få skabt små oaser af liv, så åbner haven sig op med helt nye muligheder.

At skabe noget vildt

I virkeligheden bør haven være et sted, hvor der er plads til noget liv. Om det så er for insekter, sommerfugle, smådyr, fugle eller det hele, så kan vi alle blive bedre til at give mere plads til den rigtige og vilde natur. Det vil kræve, at du giver tilladelse til de vilde planter og til den natur, som ikke nødvendigvis skal passes og holdes til, og under kontrol. Hvis du først begynder at lege med tanken om en vild have, så er der ikke langt til smukke oaser, måske centreret omkring en havebænk i træ.

Det betyder ikke, at alt nødvendigvis skal gro dig over hovedet, eller at du helt skal slippe dit tag om haven, men naturens muligheder vil blive beriget af, at blive sluppet en smule mere løs. Så kan du have små stier, som holdes nede, og fører dig rundt fra busken i hjørnet, til det lille bed i midten og til en havebænk i træ et sted, hvor der dufter, og hvor det vrimler med farverige sommerfugle.

Et helle til bare at eksistere

Forestil dig, at du kan rykke ned i haven, sætte dig på en havebænk i træ, og så lukke øjnene, men stadig være underholdt at alt det liv, der er til stede over og under dig, i træerne og på jorden. Måske skal der være en lille blomsterhave tæt på bænken, så du let kan observere det liv, som pulserer. Et sted du kan gå hen, når du trænger til det.