Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Sådan finder du billige lån nemt og sikkert

Leder du efter et billigt lån, er du sikkert allerede stødt på en masse banker og finansieringsselskaber, der tilbyder at hjælpe dig. Det er nemt at finde steder, hvor man kan låne penge, fordi det foregår online, men kan du også være sikker på, at du får det billigste lån?

Et billigt lån er en underlig størrelse, fordi det kommer an på, hvad prisen generelt er for dig. Det har du desværre ikke en chance for at vide på forhånd, og derfor er den bedste metode til at sikre sig det billigst mulige lån, at undersøge markedet grundigt og forhøre sig hos så mange udbydere af lån som muligt.

Sådan undersøger du markedet

I Danmark er der mere end 60 banker og finansieringsselskaber, som du har mulighed for at ansøge om at låne penge. Det kan virke overvældende, at undersøge dem alle sammen og det er heller ikke nødvendigt for at finde billige lån.

Det er en rigtig god ide, at du starter med at få tilbud fra din egen bank. Det tager typisk ikke ret lang tid at kontakte din rådgiver og bede om hjælp til at finansiere et lån. Når du har fået et tilbud fra din egen bank, er det vigtigt, at du ikke bare vælger det med det samme, men i stedet indhenter lignende tilbud, så du har et sammenligningsgrundlag.

Selvom det ville være rart, hvis din bank altid var den billigste mulighed, er virkeligheden desværre anderledes, og du har reelt ikke en chance for at vide, om din bank er i den billige eller dyre ende.

Det kan du til gengæld nemt undersøge.

I Danmark er det muligt at få hjælp til at sammenligne lånetilbud fra forskellige banker. I stedet for at ansøge om lån hos hver enkelt bank, kan du i stedet nøjes med at ansøge hos én låneformidler, der samarbejder med en masse banker.

Låneformidleren indhenter tilbud på dine vegne, og præsenterer dig for dine tilbud, så du kan sammenligne dem. Det er en proces, der som regel ikke tager mere end en times tid, så det er en rigtig hurtig og effektiv måde at se, hvor billigt du kan låne penge til.

Sådan får du den laveste rente

Den bedste måde at få den laveste rente, er ved at tjekke priserne og renteniveauet hos forskellige banker. Prisen og renten på lån er bestemt ud fra bankens generelle renteniveau og bankens vurdering af din kreditværdighed.

Banker i Danmark er pålagt at foretage en kreditvurdering, når de modtager en ansøgning om lån. Det er denne kreditvurdering, der bestemmer, hvilken rente som banken tilbyder dig. Det er kun bankerne selv, der ved, præcis hvordan deres kreditvurderingsmotor er skruet sammen, og det er faktisk unikt for hver enkelt bank.

Dog kan vi sige, at renten hænger tæt sammen med låntagers, det vil sige din, privatøkonomi. Har du en god, sund privatøkonomi hvor du har råd til at spare op og et fornuftigt rådighedsbeløb hver måned, vil bankerne se dig som en låner, hvor risikoen for, at du lige pludselig ikke betaler lånet af, er meget lille.

Når risikoen for bankerne er lav, følger renten med. Det betyder sådan lidt groft tegnet op, at jo bedre din økonomi er, jo bedre og billigere et lån kan du få.

Det er de færreste mennesker, der fra den ene dag til den anden kan ændre på deres privatøkonomi, og derfor er det svært at ‘forbedre’ sin økonomi, når man laver sin ansøgning. Der er dog én måde, som det dog ikke alle, der har mulighed for at benytte sig af.

Ansøg med en anden

Hvis du har mulighed for at ansøge sammen med en partner, søskende eller forældre, kan det være muligt at få en bedre rente blot ved at være to på en ansøgning.

Det skyldes simpelthen, at når I er to på ansøgningen, har I også to indtægter, der er med til at give en bedre samlet økonomi. Den undtagelserne vil være, hvis en af jer ikke har en indtægt, har gæld i restance eller står i RKI eller Debitorregistret.

Sådan ansøger du om lån

Når du har besluttet dig for at ansøge om lån, kan du som sagt gå direkte til banken eller du kan ansøge hos en låneformidler. I Danmark er LendMe den bedste låneformidler til at få det største overblik, fordi de samarbejder med hele 15 forskellige banker, hvilket er flest af alle i Danmark.

Du går blot ind på lendme.dk, hvor du starter din ansøgning om lån via et ansøgningsskema. Her bliver du bedt om at svare på en række spørgsmål omkring din indtægt, udgifter, gæld og boligforhold. Det bruger LendMe til at indhente tilbud fra de forskellige banker.

Det tager typisk et par minutter at færdiggøre en ansøgning, og bankerne svarer lynhurtigt på din forespørgsel. Det betyder, at du indenfor en time har mulighed for at sammenligne dine tilbud.

Det er altid gratis at bruge en låneformidler som LendMe, så er du nysgerrig på, hvad du har af muligheder, kan du altid få den stillet ved at lave en ansøgning.