Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

LEI-koder vinder udbredelse i Europa

LEI-koder er lovpligtige i Europa for enhver juridisk enhed, der på den ene eller anden måde tager del i forskellige former for handel eller transaktioner på de internationale finansmarkeder. Disse koder vinder stor udbredelse i Europa, og er efterhånden uomgængelige for enhver, der vil handle på finansmarkederne indenfor Europa. Dette gælder i lige så høj grad for danskere, og Finanstilsynet oplever i øjeblikket mange henvendelser fra danskere, der søger mere information om LEI-koder. Alle danskere, der ønsker at købe og sælge på europæiske finansmarkeder, opfordres derfor til at sætte sig grundigt ind i reglerne.

Da LEI-koder er lovpligtige for juridiske personer eller institutioner (med undtagelse af enkeltmands-virksomheder), der handler med finansielle enheder, skal en LEI-kode fornyes efter dens udløb. Vær derfor opmærksom på udløbsdatoen på din LEI-kode og husk, at det altså ikke er nok at oprettet en kode, og herefter tro, at man har fulgt reglerne til punkt og prikke fremadrettet. Koden skal nemlig fornyes inden sit udløb, og oprettelsen af koden i sig selv er altså ikke nok for at overholde reglerne, hvis du herefter glemmer, at du også skal forny den igen.

Hvad er en LEI-kode?

LEI er en forkortelse for det engelske udtryk Legal Entity Identifier. Helt direkte oversat er LEI altså en forkortelse for Identifikation af Juridisk Enhed. En LEI-kode består af tyve cifre, og alle LEI-koder er naturligvis forskellige fra hinanden, så de er helt personlige. Denne kode identificerer på denne måde enhver person eller juridisk enhed, som tager del i forskellige former for transaktioner på finansmarkeder. Skal du købe eller sælge på finansmarkeder, skal du altså først oprette dig en LEI-kode, og betale for denne - samt, som før nævnt, være opmærksom på dens udløbsperiode og fornyelse.

Hos Finanstilsynet kan der findes yderligere information om fornyelse af LEI-koder. Finanstilsynet oplyser netop, at de modtager mange henvendelser angående fornyelse af diss koder, og danskere kan derfor spare sig selv for tid og besvær ved at læse op på reglerne omkring gyldighedsperiode og udløb allerede inden oprettelse af en ny lei kode. Hermed kan du undgå at blive en af de mange mennesker, der sidder i kø på telefonlinjen til Finanstilsynet for at finde ud af, hvordan du kan forny din kode, inden det er for sent, og koden allerede er udløbet.

EU Lovgivning forudsætter i stigende grad brug af LEI-koder

For fremtiden vil EU lovgivning på det finansielle område i stigende grad forudsætte brug af LEI-koder, ifølge Finanstilsynet. Grundet LEI-kodernes stigende udbredelse indenfor Europa (og altså den absolutte nødvendighed af at oprette en LEI-kode for, som dansker, at kunne handle som juridisk enhed på de finansielle markeder) opfordrer Finanstilsynet alle interesserede til at sætte sig grundigt ind i reglerne. Har du eller din virksomhed allerede en LEI-kode, og er I i tvivl om udløbsdatoen, kan alle LEI-koder findes på det internationale website Global Legal Entity Identifier. Her finder I også kodernes udløbs- og gyldighedsperiode,

Er du en af de mange danskere, der handler på de finansielle markeder i Europa, og søger du mere information om LEI-koder, så er der heldigvis hjælp at hente hos Finanstilsynet. Det er nemlig vigtigt at være opmærksom på reglerne omkring LEI-koder, og de forskellige nuancer og faldgruber i forbindelse hermed. Det er alfa og omega at foretage en grundig research omkring LEI-koder, inden du giver dig i kast med handel på finansmarkederne, da disse altså i stigende grad er grundlag for EU-lovgivning. Danskere opfordres derfor af Finanstilsynet til at sætte sig godt ind i reglerne omkring brugen af LEI-koder.