Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Kredittkort med cashback: en guide

Kredittkort med cashback: en guide

Er du en af dem, der allerede har et kreditkort og er helt vild med cashback muligheden, så vil være ærligt og sige, at denne artikel ikke er målrettet dig, men at du selvfølgelig er velkommen til at læse med, da vi er sikker på, at du kan bruge nogle af de informationer, som artiklen giver, til at få mere ud af de fordele du allerede benytter dig af. Hvis du skal ud og have dit første kreditkort, så gør dig selv en tjeneste og gå efter kort, som giver mulighed for cashback. Det vil du ikke komme til at fortryde. Hvad cashback er og egentlig går ud på, får du svaret på i denne artikel, hvor vi ser nærmere på dette forholdsvis nye fænomen. Er du bosiddende i Norge, kan du se eksempler på norsk, om cashback hos kredittkortinfo. Men hvis du bor i Danmark og gerne vil vide mere, så kan du med fordel læse med her.

Hvad er cashback egentlig?

Selvom mange tror, at Visa var dem der fik ideen til cashback, så skal vi altså helt tilbage til 1986, for at finde ud af hvornår konceptet for første gang så dagens lys. Det er dog korrekt, at Visa har være frontrunner i forhold til at tage konceptet ind i den moderne tidsalder og tilføje som endnu en af de fordele, der kommer med at have et af deres kreditkort. Men nok om det, lad os se på hvad cashback egentlig er. Cashback er, som navnet antyder, en service, hvor man får en procentdel tilbage på de køb man fortager med sit kreditkort.

Nogle vil måske mene, at der ikke er mere fordel i det, end ved enhver anden form for rabat, da man jo blot får lidt af sine egne penge igen, og det kan der da også være noget om. Man vil kun få cashback, når man bruger kortet i bestemt på butikker, om det er på nettet eller i fysisk forstand. Disse butikker er alle med i det program, som Visa har udarbejdet og dette er grunden til, at man ikke får cashback, hvor end man vælger at bruge sit kreditkort. Det er dog nemt at gennemskue hvilke butikker der er tale, da man kan se på Visas hjemmeside.

Hvilke kreditkort giver mulighed for cashback?

Som vi var inde på i starten af artiklen, så var det faktisk ikke Visa, som kom på ideen til cashback-tjenesten. I 1986, fik Discover Financial Services idéen og introducerede deres Discover Card i USA, som var det første kort, som kom med et cashback program. Siden har både Visa og Mastercard adopteret ideen og tilbudt på deres respektive kreditkort. Det er ikke muligt at få et Discover Card herhjemme, da det er en betalingsløsning, der primært er tilgængelig i USA. I Danmark er det Mastercard og Vis, der sidder på tronen, både når det kommer til hvem der tilbyder cashback, men også når det kommer til kreditkortudbydere.

Vi har nemlig ikke rigtigt andre udbydere herhjemme, da stort set alle bankerne og alle de forskellige lånevirksomheder samarbejder med én eller begge udbydere. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, da der er tale om to af verdens førende kreditkortudbydere, som har en proven record, når et kommer til det at tilbyde attraktive kreditkort til forbrugerne. Begeg udbydere tilbyder cashback på deres kort, men forskellene er så små, at det ikke skal være det, der afgør hvilket kreditkort man skal vælge, hvis man skal ud at have sit første.

Der andre og vigtigere faktorer, der adskiller disse to udbydere, som man bør overveje i stedet. Uanset, hvad man vælger, vil man få et godt og globalt accepteret kreditkort.

Sådan finder du de bedste kreditkort med cashback

Er du blevet hooked på konceptet og har du besluttet dig for, at når du skal vælge et kreditkort, så skal det være et af dem, som kan tilbyde cashback, så må du for alt i verden ikke bare vælge det første og det bedste, som du falder over, men i stedet tage dig god tid, til at finde ud af hvad der adskiller kortene fra hinanden og hvad der ét kort bedre end andre. Kun på denne måde, kan du reelt set finde frem til det bedste kreditkort med cashback. En af de første ting du skal overveje og beslutte dig for, er hvor høj en kreditkortgrænse du ønsker eller har brug. Ikke alle kort kan tilbyde det samme, så overvej aspekt dette grundigt.

Udover hvor stor kreditten skal være, så skal du selvsagt undersøge hvilke gebyrer der medfølger med de respektive kort. Disse gebyrer inkluderer blandt andet årsgebyret, som definerer hvad det vil koste dig at have kortet på årsbasis. Du skal også kigge på hvor høje gebyrer de tager på betalinger med kortet samt kontanthævninger, da der kan være penge at hente her. Nogle kort kommer med lave gebyrer, andre med høje, og så er der endda dem, der ikke tager noget gebyr. En ting er sikkert, der følger altid ét eller andet gebyr med.

Når man har undersøgt disse ting og fundet frem til hvilket kreditkort, der om ikke andet er billigst, så kan man begynde og kigge på de forskellige fordele, der følger med det at have og bruge det enkelte kreditkort. Her kan man blandt andet finde fordele, som optjening af point, billigere flybilletter og meget andet. Herefter er det blot at vælge det der matcher bedst.