Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån?

Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån?

Når du bevæger dig ud på lånemarkedet, kan det hurtigt komme til at blive en overvældende og uoverskuelig oplevelse, fordi markedet er så stort, og du har mange muligheder. Der findes mange forskellige typer af lån, og nogle typer af lån minder meget om hinanden, hvilket kan gøre det svært at kende forskel på dem. Inden for de senere år er der kommet et større fokus på de mindre lån, som typisk hører under betegnelsen forbrugslån. Et af de mest populære små lån er kviklånet, og selvom et kviklån faktisk er et forbrugslån, er der også væsentlige forskelle på de to lån, som er vigtige at kende til, før du beslutter dig for, hvilket slags lån du har brug for. Læs mere her for at blive klogere på forbrugslån og læs gerne med i artiklen herunder også for at blive klogere på forskellen på et kviklån og et forbrugslån.

I banken eller online

Når du skal beslutte dig for, om du har brug for et forbrugslån, eller du kan nøjes med et kviklån, er der en mindre forskel på, hvor du har mulighed for at optage lånet henne. Hvis du ønsker at optage et forbrugslån, kan du typisk få dette både i banken og hos de fleste online låneudbydere. Hvis du derimod ønsker at optage et kviklån, kan du kun få dette hos online låneudbydere. Der er stort set ikke nogen banker, der ønsker at udstede kviklån til deres kunder, da der er meget stor usikkerhed forbundet ved dette lån. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på denne forskel, når du skal finde ud af, hvorvidt du ønsker et forbrugslån eller et kviklån.

Lånebeløbets størrelse

Selvom et forbrugslån og kviklån på mange måder minder om hinanden, er der dog også en væsentlig forskel på lånebeløbets størrelse. Hvor du med et forbrugslån typisk har mulighed for at låne alt mellem 5000 kr. og 400.000 kr., har du med et kviklån kun mulighed for at låne et væsentligt lavere beløb. Hvis du ønsker at optage et kviklån, kan du typisk låne helt ned til 500 kr., men du har ikke mulighed for at låne mere end maksimum 30.000 kr. Hvis du har brug for at låne et beløb, der er større end dette, vil det derfor give mest mening at optage et forbrugslån frem for et kviklån.

Forskel i løbetid

Ligesom der er forskel i lånebeløbets størrelse, er der også forskel i løbetiden på forbrugslån og kviklån. Da du har mulighed for at låne et større beløb ved et forbrugslån, har denne type lån derfor også en længere løbetid, så din månedlige ydelse ikke bliver for høj. Ved forbrugslån strækker løbetiden sig typisk fra alt mellem et år til 15 år, mens løbetiden på et kviklån som regel strækker sig fra et par enkelte dage op til 60 dage.

Således skal et kviklån altså afvikles væsentligt hurtigere end et forbrugslån, og det er vigtigt at have denne forskel for øje, når du skal beslutte dig for, hvorvidt du ønsker et forbrugslån eller et kviklån. Hvis du blot har brug for at låne et mindre beløb, du hurtigt kan betale tilbage, vil et kviklån uden tvivl være en bedre løsning for dig end et forbrugslån. Hvis du derimod har brug for at låne et lidt større beløb med en lavere månedlig tilbagebetaling, vil et forbrugslån sandsynligvis være den bedste løsning for dig.