Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Husk vesten når du skal til søs

Der er mange gode timer at hente på havet. De danske farvande er især et sandt eventyr, og sejlsæsonen er derfor en travl tid. Men sejlads er ikke blot badeferie og fiskestænger. Det er nemlig vigtigt af holde sig orienteret om farerne på søen.

Husk at være forberedt inden du sejler ud - at bære vest er ingen skam.

Husk vesten når du skal til søs

En udrustning du ikke vil fortryde

Mange erfarne sejlere vælger ofte at spare redningsvesten væk og sejle afsted uden den. Dette er dog en sikkerhedsforanstaltning, som du ikke bør gå på kompromis med.

Vejret er måske roligt, din båd er sødygtig og erfaringen er på plads, men der kan til enhver tid ske uventede ting, der ændrer den gode stemning på vandet.

Har du mindre erfarne sejlere med på tur, så kan det især være vigtigt at de har en redningsvest på i tilfælde af pludseligt vejrskift eller andre omstændigheder, hvor farerne kan blive livstruende.

Udover sikkerhed har det også siden 1992 være lovpligtigt at have redningsveste med til alle om bord. Så overholder du ikke reglerne og støder du på politiet, så kan du risikere høje bøder.

Hvis du er træt af den traditionelle, orange vest, så findes der mange andre, mere moderne veste på markedet. Vestens udseende er ingen undskyldning, den skal med på tur.

Better safe than sorry

Det er ikke kun vesten du skal have styr på inden du forlader havnen. Mange ulykker til søs kunne have været undgået, hvis besætningen havde gjort et bedre stykke forarbejde forud for sejlturen.

Det er helt afgørende at du altid har en erfaren sejler med på råd inden du begiver dig ud på vandet, og at der er styr på tjeklisten med sikkerhedsudstyr.

Sikkerhedsstyr der er godt altid at have med kunne f.eks. være brandslukker, livline, førstehjælpskasse, nødblus, tågehorn m.m.

Forbered dig godt, så tackler du udfordringerne bedre.