Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Hold styr på dine abonnementer

Hører du også til én af dem, der tager skyklapper for øjnene, når de mange forskellige beløb blive trukket fra kontoen hver eneste måned? Og har du også glemt, hvad de forskellige småbeløb i virkeligheden dækker over?

Der er flere abonnementsordninger i omløb i dag end nogensinde før, og man kan abonnere på alt lige fra Netflix til en ny cykel. De smarte abonnementer skaber gode forudsætninger for at få lidt ekstra fornøjelser i hverdagen, uden at skulle af med uoverskueligt høje engangsbeløb. Men man bør i virkeligheden tænke sig godt om, før man tegner endnu et nyt abonnement, for selv om 50 eller 100 kroner lyder ganske overkommeligt, kan det hurtigt blive en glidebane, der samlet ender op i store månedlige betalinger.

Hold styr på dine abonnementer

Lav en opgørelse

En god måde at skabe overblik over dine abonnementsordninger på, er ved at skrive ned sort på hvidt, hvilke månedlige og årlige udgifter du har. På denne måde bliver det tydeligt for dig, hvor mange penge dine abonnementer i virkeligheden løber op i årligt, og hvorfor du indimellem kan have brug for at optage online lån sidst på måneden.

Det er vigtigt at man får samtlige abonnementsordningerne med i opgørelsen, så sørg for at skriv alt ned - lige fra streamingtjenester til fitnessabonnementer og bogklubber, så du således får et visuelt indblik i de ekstra fornøjelser, du betaler for hver eneste måned.

Sortér fra og find alternativer

Når du har lavet din grundige opgørelse, er næste skridt at prioritere dine abonnementer. Det er en god ide at inddele dem i kategorier efter, hvor nødvendige de hver især er. A-kasse, fagforening og bil-abonnement kan f.eks. klassificeres som nødvendige abonnementer, hvorimod Fitness World og Viaplay må siges at være mindre nødvendige. Herefter kan du gennemgå de mindre eller måske endda unødvendige abonnementer og undersøge billigere eller gratis alternativer.

Måske du kan droppe fitnessabonnementet og i stedet lave dit eget løbeprogram og træne hjemme eller i naturen. Det kan også være at du kan nøjes med to streamingtjenester i stedet for fire, og undersøge, om du kan dele tjenester med andre.

Måske du igennem denne sortering finder ud af, at du kan spare 300 kroner i måneden – penge som måske i stedet kunne gå til en ferieopsparing.

PBS

PBS er en forkortelse for Pengeinstitutternes BetalingsService, og er førende indenfor elektroniske betalinger og overførsler. De fleste af os, har med garanti flere månedlige betalinger håndteret af PBS, men man bør være bevidst om, at der både er fordele og ulemper ved at melde dine abonnementsbetalinger til PBS. Den elektroniske service gør naturligvis de månedlige betalinger langt mere simple, idet de bliver trukket automatisk fra din konto. Men en ulempe kan dog være, at dine forskellige abonnementsordninger bliver usynlige for dig, og at du derfor ikke er bevidst om, hvor mange kroner de samlet løber op i hver måned.