Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Hold kroppen på toppen med disse tips

Hold kroppen på toppen med disse tips

Der er ikke mange ting, der følger os gennem hele livet, men en af de ting, der gør, er kroppen. Vores krop er vores følgesvend på godt og ondt fra vi bliver født til vi skal herfra. Derfor er det en stor fornøjelse at mærke, når ens krop er i topform. Omvendt kan det være aldeles ubehageligt og faktisk formindske ens livskvalitet betragteligt, hvis kroppens tilstand er dårlig. Du gør derfor klogt i at gøre, hvad du kan for at holde kroppen på toppen.

En af de ting, der virker allermest effektivt, når det kommer til at holde kroppen sund og stærk, er bevægelse. Bevægelse er alfa og omega, hvis du vil holde din krop i gang og forebygge skader og sygdomme som slidgigt og diskusprolaps. Men det kan være lettere sagt end gjort at få bevæget sig og motioneret i en hverdag, hvor mange af os primært sidder stille. I denne guide kigger vi på farerne ved stillesiddende arbejde, og vi giver dig tips til forebyggelse og behandling af smerter og sygdomme, som er konsekvenser af en inaktiv hverdag.

Stillesiddende arbejde – en dræber for kroppen

En af de store sundhedsudfordringer i dagens samfund er stillesiddende arbejde. Faktisk viser forskning, at immobilitet, altså manglen på bevægelse, er næsten lige så skadeligt for helbredet som rygning. Vores kroppe er ganske enkelt ikke bygget til at forholde sig i ro så ofte, som det desværre er tilfældet for rigtigt mange af os i hverdagen.

Det er især ryggen, nakken og skuldrene, der lider overlast, hvis vi sidder ned for længe eller for ofte. Det kan du læse mere om hos Nortvig Uhrenholt der er kiropraktor med speciale i mange forskellige ryglidelser. Hvis arbejdet involverer brug af en computer i længere tid, kan også hovedpine og smerter i albue og håndled føjes til listen over mulige skavanker.

Tilpas din hverdag og bliv smerterne kvit

Alt det lyder måske lidt nedslående. For man kan jo ikke gøre for, at ens arbejde skal udføres i siddende stilling. Men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at forebygge de gener og smerter, der eventuelt måtte opstå grundet din arbejdsposition. Kroppen er utroligt tilpasningsdygtig. Det betyder, at du ved at ændre dine vaner kan få din krop tilbage i topform.

Det vigtigste er i den forbindelse, at du får integreret mere bevægelse i din hverdag. Og her er det vigtigt at påpege, at bevægelse ikke behøver at være to svedende timer i et træningscenter. Mindre kan sagtens gøre det. For eksempel kan du inkorporere nogle strækøvelser i din arbejdsdag, eventuelt med elastikker. Hvis du tager en pause fra skærmen en gang i mellem for at udføre nogle øvelser, styrker du kroppen, samtidigt med, at du får clearet hjernen. Bevægelse kan naturligvis også være noget så simpelt som at tage cyklen på arbejde eller at gå ind at handle i stedet for at tage bilen. I mange tilfælde vil denne ”hverdagsmotion” kunne give et boost til din sundhed, som i høj grad vil kunne mærkes på den lange bane.

Hvis skaden er sket

Selvom du kan komme langt med strækøvelser og cykelture, kommer vi desværre ikke uden om, at det en gang imellem ikke er nok. Nogle gange er man ude af stand til at håndtere smerterne selv, og i disse tilfælde er det vigtigt, at man søger hjælp. Ikke alene er det usundt at gå rundt med stærke smerter i hverdagen, det øger også den tid det tager at bliver smertefri. Hvis du begynder at mærke smerter i f.eks. ryggen, som du ikke kan træne væk, er det altså vigtigt, at du opsøger professionel vejledning hurtigt.

Du kan f.eks. bestille en behandling hos en kiropraktor. En kiropraktor er netop uddannet til at hjælpe folk med at få deres kroppe til at fungere optimalt, og døjer du med overbelastninger eller skader efter stillesiddende arbejde, er det helt oplagt at kontakte en kiropraktor. Denne vil kunne give dig de rigtige værktøjer til at blive smerten kvit, enten ved at vejlede om, hvad du selv kan ændre på i din hverdag, eller ved at behandle dig med f.eks. massage eller manipulationsbehandling – små, præcise impulser mod stive eller fastlåste led. På den måde får du igen kroppen tilbage, hvor den bør være: på toppen.