Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Guide til at vælge den rigtige bil

Står du og skal købe ny bil? Har du svært ved at vælge den rigtige? Det kan være en jungle at navigere rundt i bilmarkedet, for der findes så mange forskellige muligheder. Der er efterhånden ikke meget forskel på den teknologi der er til stede i bilerne i dag, fra producent til producent, og derfor kan det være svært at finde frem til, hvilken bil der bedst opfylder dit behov.

I denne artikel vender vi de vigtigste overvejelser du skal gøre dig i forbindelse med et bilkøb. Det er ikke sikkert at du har vendt alle muligheder, hvorfor vi belyser de helt essentielle her i artiklen.

Guide til at vælge den rigtige bil

Hvordan sælger du din gamle bil?

Den første overvejelse du skal gøre i forbindelse med at købe en ny bil, er hvordan du kommer af med den gamle, og til hvem du skal sælge. Måske du har googlet ”salg af brugt bil” og gjort dig nogle tanker allerede. Du kan overordnet komme af med bilen på 3 metoder. Du kan sælge den privat, til en forhandler eller hvis den er meget gammel, så kan du få skrab-værdien ved at køre den til skrot.

Vælger du at sælge privat er der selvfølgelig mere arbejde forbundet med at finde frem til prisen og diverse forhandlingerne. Til gengæld så vil du med stor sandsynlighed også få mere for din bil, da der ikke er en bilforhandler mellem dig og køberen af din bil, som skal have en på videresalg af bilen. På den anden side, så er det en del nemmere at sælge til en forhandler, og så kan du samtidig give den i bytte for en ny bil, og bruge den til at forhandle med.

Er bilen meget gammel og nærmest ingenting værd, så er dit sidst valg at køre den til skråt, og få et par tusinde kroner for skrot-værdien.

Køb brugt eller ny?

Det kan være svært at beslutte, hvorvidt man skal købe en spritny bil, eller om man skal købe brugt. Der er mange penge at spare ved at købe brugt, men det er også en dejlig følelse at købe noget helt nyt. Det mest optimale er at købe en bil der kun har kørt 10-20.000 kilometer, hvorfor den altså stadigvæk er nærmest som ny, men en del billigere. De dyreste kilometer er nemlig de første, og faktisk så falder bilens værdi en stor del bare idet du kører ud fra forhandleres parkeringsplads efter købet.

Lease eller køb

Det er efterhånden blevet meget populært at lease – specielt dyrere biler, da priserne herhjemme i Danmark er meget høje. Det er altså mange penge at have investeret i en bil, og samtidig så kan man få en ny oftere, uden at det er så stort et greb i lommen.

Men er det noget for dig? Det bunder nok mest ud i, hvorledes du ønsker at få en ny bil ofte eller ej, og om du ønsker at binde mange penge i en bil eller ej. Elsker du at få en ny bil, så kan det måske være en god idé, at lease, og så kan du selv bestemme hvor ofte du opgradere med den aftale du laver.