Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Gode råd til dig, der skal købe hest

Gode råd til dig, der skal købe hest

Skal du købe hest for første gang, og vil du gerne have et par gode råd med på vejen? Så læs med her, og bliv klogere på hvordan du finder din nye, bedste ven.

Afdæk dine behov og få kyndig hjælp

Inden du overhovedet begynder at kigge efter ponyer eller heste til salg, bør du sætte dig ned og finde ud af, præcis hvilke behov du har. Først og fremmest bør du være realistisk omkring dit eget niveau. Er du begynder, vil det være bedre at finde en stille og rolig hest, fremfor en hest der er fremadgående og med meget temperament.

Det er altid en god idé at få kyndig hjælp og vejledning fra én, der har styr på hestekøb og som kender dig. Prøv evt. at spørge din ridelærer eller en anden du kender, om vedkommende vil hjælpe dig. Det er en fordel hvis personen kan være med helt fra start, og har mulighed for at tage med ud og se eller prøve de heste.

Sådan bør et besøg og hesteprøvning foregå

Når du har fundet den eller de heste, du gerne vil ud og se samt prøve, er der et par ting, du bør være ekstra opmærksom på. Én ting er hvad du læser i salgsannoncen, en anden ting er, hvad du i virkeligheden ser og oplever. Sørg derfor for at se hesten i dens naturlige miljø, i staldmiljø samt på ridebanen og selvfølgelig under ridning. Her er det især vigtigt, at du har en god dialog med en hestekyndig, som ved noget om, hvad du har brug for. Det er bl.a. utroligt vigtigt at mærke efter, om hesten er redet korrekt, så den bruger sin krop optimalt. Gør den ikke det, kan der ligge et kæmpe arbejde bag at få den til at bruge sig selv rigtigt. Det er noget, man skal være indstillet på.

Handelsundersøgelse og købskontrakt

Sørg altid for at få foretaget en handelsundersøgelse. Den skal foretages af en dyrlæge, der primært arbejder med heste. Det er bedst at vælge sin egen dyrlæge, i stedet for sælgers dyrlæge. Der kan nemlig opstå interessekonflikter, som ikke nødvendigvis ender godt for dig. I mange tilfælde betaler den mulige køber for handelsundersøgelsen, også hvis vedkommende vælger ikke at købe hesten. Hvis hesten ikke går igennem undersøgelsen, betaler sælger omkostningerne. Når du skal finde en kontraktformular, kan du bl.a. finde én gratis flere steder på nettet. Du kan også kontakte en advokat med speciale i hestesager, for at få en skabelon til kontrakten.