Gode råd til en bedre søvn
Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Gode råd til en bedre søvn

Gode råd til en bedre søvn

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du vil sove bedre om natten, findes der mange ting du selv kan gøre. Det første tip har du måske hørt før. Det handler nemlig om at begrænse skærmbrug inden man skal sove. Det blå lys fra vores skærmer sender signaler til vores hjerne om, at vi skal være vågne. Derfor er det en god ide at undgå skærmbrug fra 2 timer inden du skal i seng. Hjernen har brug for at koble af, og den konstant aktivitet og lys fra skærm kan virke forstyrrende. Læs i stedet en god bog som kan få dig til at slappe af uden det forstyrrende lys fra skærmen.

Et andet trick for at få sove bedre er at undgå koffein den sidste delen af dagen. Det er faktisk sådan, at koffein er aktivt i din krop i et godt stykke tid efter du har drukket den sidste kop kaffe. Selv om det er flere timer siden, kan koffeinen derfor være med til, at påvirke din søvn, eller mangel på sammen. Undgå derfor koffein, skift til koffeinfri urtete eller kaffe om aftenen. Det er også mange der sværger til beroligende urter som kamille og lavendel, inden de skal sove.

Sengen har også noget at sige

Har du tænkt på at din seng også påvirker, hvor godt du sover om natten? At ligge godt om natten er faktisk utroligt vigtigt for at kunne sove godt. Det at ligge komfortabelt og få god støtte opfordrer til en god liggestilling. Hvis du har en god seng er chancen meget mindre for at du vender og drejer hele natten og vågner op med ondt i ryggen.