Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Glade personer lever længere">

Glade personer lever længere

Danmark er i top-35 over landene med den højeste forventede levealder. I gennemsnittet bliver danskerne omkring 81,40 år gamle, og de danske damer når i gennemsnittet op på omkring 83 år. I gennemsnittet når de danske mænd op på 79,50 år. Måske er den lange levealder tæt forbundet med de glade danskere. Et studie fra University College i London har tidligere vist at glade mennesker levere længere. Derfor kaster vi i dag blikket på hvordan du kan have en glad hverdag.

Nyd din fritid

Et godt trick til at blive glad er at nyde ting, som du kan lide at lave i din fritid. Her skal du ikke søge det bedste i forhold til hvad andre folk mener, men i stedet hvad du kan lide. Hvis du er til roulette, kan du spille det. Foretrækker du en god film på Netflix, kan du sætte dig ned og nyde den. Er du glad for at tilbringe tid med din hund, kan i gå en god og lang tur. Det vigtigste er at du husker at nyde din fritidsaktivitet.

Hvis du får dårlig samvittighed med at streame film og Tv eller spille spil, når du har andre ting på dagsordenen, får du ikke lige så meget ud af dine fritidsaktiviteter. Husk derfor er forkæle dig selv på den gode måde.

Sov godt

Mange personer kender til fornemmelsen af at være i et dårligt humør, når de ikke har sovet godt. Mangel på søvn påvirker ikke alene humøret og energiniveauet, men endda også hvor lang tid du lever. Det er anbefalet at voksne sover mellem syv til ni timer om natten.

Her er det ikke kun vigtigt hvor mange timer du sover, men hvordan du forbereder dig på at gå i seng. Forsøg at undgå blåt lys fra digitale skærme, mindst en time eller en halv time, før du går i seng. Lyset holder dig vågen og kan gøre det kompliceret at falde i søvn.

Kram andre personer

Du behøver naturligvis ikke at kramme fremmede på gaden, men overvej gerne at kramme dine nærmeste mere. At kramme kan bidrage til glæde samt at reducere frygt. Det kan endda mindske smerte og styrke dit hjerte. Der er mange gode fordele ved at kramme, som du kan nyde i hverdagen.

Dyrk sport

Måske har du ikke energi til at dyrke sport, men du kan blive gladere og få mere energi af at gøre det. Uanset om det handler om at løbe en tur eller at danse til Zumba, kan du aktivere lykkehormonerne ved at få pulsen op. Derfor anbefaler vi at komme i gang med de fysiske aktiviteter, selv hvis du ikke har overskud til det lige nu. Det er sjældent at folk fortryder at have trænet sport.

Sæt pris på dit liv

Det er vigtigt at sætte pris på dit liv. Mange gange kan vi brokke os over de små ting og glemme de gode ting. Vi anbefaler at have en dagbog eller blot at tale med dig selv og huske dig selv på de ting, som du sætter pris på. Du vil sikkert blive overrasket over hvor mange gode ting og personer du har i dit liv.