Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Glødepæren er genfødt

Dette skal du huske, når du leaser din første bil til indkørslen

Før i tiden var glødepæren at se i utroligt mange danske hjem og var i mange år den foretrukne pære hos os danskere. Dette er der flere årsager til, blandt andet dens alsidighed forstået på den måde, at den både er dekorativ, pæn at kigge på samt fås i flere forskellige størrelser og lysstyrker. I dag produceres glødepæren dog ikke længere af miljømæssige årsager. Løbet er dog ikke kørt for dig, der elsker dekorative pærer. Læs herunder for at se hvordan glødepæren er genfødt.

LED Dekorationspærer

Siden glødepæren blev annonceret som værende på vej til at udgå, har lyskildeproducenterne forsøgt at ramme et ligeså dekorativt lys som den originale glødepære. Over de seneste par år, har de lykkedes rigtigt flot med dette og der laves i dag enormt mange flotte LED pærer, som ligner den originale glødepære. Disse dekorationspærer er især populær i lamper hvor pæren er synlig. I langt de fleste tilfælde er disse pærer tiltænkt dekorativt lys, som f.eks. til at afgive hyggeligt lys i hjørnet af stuen. Den klassiske LED dekorationspære er globepæren, som måler 12,5cm i diameter. Denne bruges både til at hænge alene i en pendel lampe eller i en fatning, men kan også hænge i en klynge sammen med et par andre lamper eller fatninger, ligesom den kan sidde i en bordlampe eller en gulvlampe, hvor der er er frit udsyn til pæren. En anden fordel ved disse LED pærer er, at de er meget energivenlige. De fleste har en levetid på 20-30.000 brændetimer, svarende til ca. 20 års forbrug.

Dekorationspærer med flere motiver

Der kommer flere og flere varianter af de populære dekorationspære. I dag er det muligt at købe ”almindelige” pærer som ligner de gode gammeldags glødepærer, men der er også lavet mange andre varianter af dekorationspæren. Heriblandt pærer med skrift eller symboler inde i pæren. Dette kan f.eks. være en tekst eller et hjerte.