Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Giv gulvene nyt liv med en gulvafslibning

Giv gulvene nyt liv med en gulvafslibning

Er dit gamle trægulv tydeligt mærket af tidens tand – og er du led og ked af at kigge på de mange mærker og skrammer, som mange års daglig anvendelse har efterladt? Så er det på tide med en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure ved hvilken det øverste lag af trægulvets overflade på skånsom, men effektiv, vis fjernes ved hjælp af sandpapir. Dette er påmonteret en roterende slibe rondel som er en del af en maskine til gulvafslibning.

Når maskinen i et jævnt og roligt tempo føres hen over gulvet vil sandpapiret slibe en meget lille del – højst 1 – 2 millimeter – af træværket. Dette efterlade gulvet smukt og ensartet, idet det er i netop dette lag de overfladiske skønhedspletter har det med at optræde

Det drejer sig for eksempel om misfarvede plamager under vinduerne hvor lys indfaldet er stærkest, og hvor solens skarpe UV stråler har bleget trægulvets overflade. Dette fænomen kaldes for solfalming og er i særdeleshed tydeligt i sæbe behandlede gulve, som er lyse og sarte af udseende.

Men det handler også om de gråligt matte slidspor, som opstår når støv trædes ned i træværket hvor det indlejres i de overfladiske fibre. Og så er der selvfølgelig pletter og skjolder fra spildte væsker samt mindre skrammer og ridser.

Alt dette kan fjernes med en gulvafslibning. Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel en professionel afslibning af gulve i din bolig kan gøre – ikke blot for gulvet, men for det samlede indtryk af stuer og værelser.

Alting kommer til at fremstå friskt og nyt når gulvene er fri for pletter, skrammer og misfarvninger. Og med en rigtig god efterbehandling vil gulvene faktisk komme til at fremstå nye og flotte igen.

Kan jeg selv slibe gulve i min bolig?

Det kan godt lade sig gøre selv at leje en maskine til afslibning af gulve og købe diverse materialer, og så selv give sig i kast med projekt gulvafslibning. Du skal dog vide at det er en hård og tidskrævende procedure – og at du ikke er garanteret et smukt og holdbart resultat.

Det er du der imod hvis du lader en dygtig, faguddannet gulvmand varetage denne opgave. Hvis du for eksempel kontakter din lokale afdeling af Gulvkanonen kan du være sikker på at din gulvafslibning bliver udført med grundighed og omhu – og et lækkert resultat.

Klik ind og få en rigtig god gulvafslibning pris på hjemmesiden Gulvkanonen.dk