Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Er du også lige startet på et nyt studie?

Hele 88.754 håbefulde unge mennesker søgte i juli 2019 ind på en videregående uddannelse. Dog måtte en stor del af ansøgerne modtage en besked, som ikke kunne andet end at skuffe dem. Kun 65.714 ansøgere endte med at få en plads på en på deres drømmeuddannelse. Det studie som har optaget flest nye studerende, er pædagoguddannelsen med hele 4.869. Læs med her, hvis du også er en af de mange ansøgere, som var så heldig at blive optaget på en videregående uddannelse.

Er du også lige startet på et nyt studie?

Køb dine studiebøger brugt

Du er sikkert vant til, at bøger er noget, som du låner af din skole og aflevere tilbage, når du er færdig med dem. Men på en videregående uddannelse skal du selv købe alle dine bøger, hæfter og kompendier. Det kan blive en stor udgift budgettet. Hvis du er interesseret i at spare penge på dine bøger, så kan du opsøge facebook-grupper, hvor ældre studerende sælger deres brugte bøger. Mange ældre studerende ser det som en god måde at tjene penge på. Derudover så er det meget bæredygtigt at overtage andres gamle bøger. Hvis pengene er små, og du ikke har lyst til at dine bøger skal være brugte og fyldt med overstregninger, så kan du tage et lån hos Santander.

Husk at alt ikke handler om studiebøger

Hvis din studiestart går godt, og du kan finde dig til rette på din nye uddannelse, så kommer du højst sandsynligt til at bruge en stor del af dine kommende leveår med dine nye venner på studiet. Det er derfor vigtigt, at du husker, at alt ikke handler om bøger og undervisning. Du kommer ikke til at klare dig gennem dit nye studie, hvis du ikke har nogle at dele de positive og negative stunder med. Derfor bør du tage med til så mange sociale arrangementer som overhovedet muligt. Det vil styrke din chance for at opbygge stærke venskaber, som du kan trække på, når det hele bliver lidt svært. Det kan være en god idé at opbygge mange relationer. På den måde så har du forskellige venner med forskellige kompetencer. Dog kan det også betale sig at investere meget tid i få relationer. Det giver de stærkeste venskaber.

Når det så alligevel handler om studiebøger

På mange videregående uddannelser har de studerende meget fritid. Fleksibiliteten kan være en gave, som tillader dig at leve dit liv, som du gerne vil. Du skal dog være opmærksom på, at tiden ikke bare skal løbe ud i sandet. Derfor kan det være en god idé at strukturere dine dage. Prøv at læs på forskellige tider af døgnet, og find derefter ud af hvilket tidspunkt, der passer dig bedst. Nogle studerende læser bedst om morgenen, fordi de føler sig friske og udhvilet. Mens andre studerende bedst kan lide at læse om aftenen, fordi der ikke er lige så mange ting, som kan distrahere dem. Som du måske kan fornemme, er det meget individuelt. Derfor skal du finde en metode, som fungerer for dig. Det kan tage tid, men er det hele værd, når din rutine først er på plads.