Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

En guide til at vælge den rette varmepumpe

Er det tid til at skifte sit gamle olie- eller gasfyr, er det værd at undersøge, om det er muligt at skifte til en varmepumpe. Der kan være mange penge at spare på sin elregning ved at skifte og det er i flg. ekspertudtagelser tilbagebetalt inden for 5-6 år. Der kan være op til 12.000 kr. at spare om året på elregningen.

Herunder kommer Bolux.dk anbefalinger til valg af varmepumper, ud fra deres mangeårige erfaringer, samt fordele og ulemper ved at have en varmepumpe.

En guide til at vælge den rette varmepumpe

Hvad er en varmepumpe

En varmepumpe er et anlæg, der enten via varmen fra luften eller jorden kan opvarme et hus eller en bygning på samme måde som et oliefyr. Fordelen ved varmepumper er, at der bliver produceret 3kW for hver kW der skal betales for i el. Ved et oliefyr hedder det typisk 1-1. Der findes i flg. Bolex.dk erfaringer overordnet 3 forskellige typer varmepumper.

  • • Væske til vand som er klart den dyreste, men også den mest effektive. Her graves slanger ned og via jordens varme produceres der varme
  • • Luft til vand. Den næstbedste løsning er et luft til vand anlæg, hvis du ikke har lyst til at få din have gravet op eller ikke har den nødvendige størrelse have.
  • • En luft til luft varmepumper Er klart den billigste løsning og mindst effektive. Ideelt til et sommerhus eller en kolonihave

Husk at få en autoriseret ekspert i varmepumper til at installere pumpen. Husets isolering og indretning er med til at bestemme, hvor stor pumpen skal være, samt hvor den skal placeres. Det er ikke Botex.dk erfaring, at det er noget man kan installere selv. Husk også at få en tilladelse fra kommunen og melde det til BRF.

Fordele og ulemper ved varmepumper

Ud over at der er mange penge at spare på at skrifte til en varmepumpe, er der mange andre fordele. Der er desværre også et par ulemper, men de er få.

Fordele ved varmepumper

En varmepumpe er langt mere miljøvenlig end en traditionel varmekilde, da der bruges færre kW til at betjene en varmepumpe og der bliver produceret 3 kW for hver kW, der bliver brugt. Der er samtidig ingen vedligeholdelse ud over et enkelt årlig tjek, hvor der skiftes et filter. Sidst, men ikke mindst, er der ingen fare for at løbe tør for varme.

Ulemper ved varmepumper

En varmepumpe, især de billige varmepumper larmer meget og det er vigtigt at de placeres på en måde, hvor de generer mindst muligt. Det er for at få mest muligt glæde af varmepumpen, nødvendigt at huset er godt isoleret. Hvis man går op i miljøet, er det også vigtigt at huske, at selvom det er en miljøvenlig løsning, så er en varmepumpe ikke CO2 neutral, da der skal bruges el til at drive varmeanlægget.

Hvis man vælger et væske til vand anlæg, kræver det et relativt stort stykke jord, for at kunne have plads til de nødvendige slanger.