Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

Det skal du vide, når du overvejer at låne

Det skal du vide, når du overvejer at låne

At låne penge er efterhånden blevet noget, rigtigt mange mennesker gør. Det er blevet utroligt nemt at låne, og hvor man før måtte i banken og tale godt for sig hos sin bankrådgiver, er det er i dag muligt med få klik at få et lån over nettet. Hvis du også har overvejet et forbrugslån, så læs med her og få gode råd.

Der er nemlig flere ting, det er værd at være opmærksom på, for ikke alle lån er ens. Det tænker man måske ikke over, men der kan være mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån.

Sammenlign inden du beslutter dig

Som nævnt er det altså ikke helt ligegyldigt, hvilken låneudbyder, du vælger, så sammenlign lån gennem LoanScouter eller en anden sammenligningsplatform og find det lån, der passer bedst til din økonomi. Her kan du med fordel benytte en platform med mange samarbejdende låneudbydere, så du får et stort udvalg af lån.

Når du sammenligner lån, kan du med fordel kaste et blik på det samlede tilbagebetalingsbeløb for at se, hvad lånet koster i renter og gebyrer lagt sammen med selve lånebeløbet. Dette tal viser klart og tydeligt, hvilket lån er det billigste.

Har du råd til at låne?

Når du sammenligner lån, er det dog også vigtigt at se på, hvor meget du skal afdrage på lånet hver måned. Når du starter sammenligningsprocessen op, kan du derfor indstille lånets løbetid, så den passer til det beløb, du har råd til at betale hver måned. Man skal altså så at sige at have råd til at låne, og her er det vigtigt at kunne betale af på lånet i forhold til den aftale, man indgår.

Overholder man ikke låneaftalen kan man blive pålagt strafrenter og ekstra gebyrer, og i sidste ende kan man havne i RKI, som er et register over dårlige betalere. Det kan gøre det meget svært at blive godkendt til eksempelvis et realkreditlån den dag, man gerne vil købe et hus.

Findes der alternativer?

Inden man trykker på knappen og siger ja til at optage et lån, kan man med fordel overveje, hvor nødvendigt det er at låne. Hvis der er tale om en akut og vigtig udgift som for eksempel en stor tandlægeregning, kan det være nødvendigt, men det er en dårlig idé at låne penge til tøj, briller, byture eller sjove gadgets. Her får du langt mere for dine penge ved i stedet at spare sammen til det, du gerne vil have, for da betaler du ikke renter og gebyrer til et lån.

Endelig kan du også se på, om du i stedet kan låne pengene af dine forældre eller tage et ekstra job, så du kan tjene penge til de ting, du gerne vil købe. Det er en god idé at få grundlagt en sund økonomi allerede som ung, for da har pengene mange år at vokse i.

Der er altså flere ting, man med fordel kan have i tankerne, når man tænker på at optage et forbrugslån, og med denne lille guide er du godt på vej til at træffe den rigtige beslutning for dig.