Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Derfor skal du melde dig ind i en a-kasse

Hvis du har haft en gennemsnitlig indkomst på 22.785 DKK eller mere om måneden kan du som arbejdsløs få 18.866 DKK før skat om måneden af din a-kasse. Dette er den højeste dagpengesats for 2019 for fuldtidsforsikrede. Hvis du er deltidsforsikret kan du få 12.577 DKK om måneden før skat (bemærk at dimitterende har særlige satser). Dette er en af årsagerne til at du bør melde dig ind i en a-kasse og der er flere årsager, som du kan læse i denne artikel.

Derfor skal du melde dig ind i en a-kasse

Det koster ikke mange penge

Det koster normalt et sted mellem 400 og 500 DKK om måneden at være medlem af en a-kasse og det er penge, der er givet godt ud. Men det er ikke altid sikkert at den billigste er den bedste. Se f.eks. her, hvor du kan læse om hvordan vigtige faktorer som hjælp, vejledning, kundeservice og relation til din branche kan og bør påvirke dit endelige valg af a-kasse.

A-kasser er meget mere end dagpenge

At være medlem af en a-kasse handler om meget mere end at modtage dagpenge. Flere a-kasser tilbyder kurser i fx CV-skrivning, forberedelse til jobsamtaler og andet lignende, som kan hjælpe dig med at komme ud på arbejdsmarkedet igen.

Derudover giver mange a-kasser også adgang til webinarer og podcasts, som du kan lytte til derhjemme, hvis du ikke har tid til at deltage i de netværksmøder og andre sociale arrangementer, som de inviterer sine medlemmer til. Du kan naturligvis også udnytte såvel online goder som de events, der afholdes for at du kan forbedre dine faglige kvalifikationer.

Hvem kan få dagpenge?

Du skal have været medlem af en a-kasse i mindst et år for at kunne modtage dagpenge. Igen er der særlige regler for studerende. De studerende har mulighed for at være dagpengeberettiget, selv når de melder sig ind i op til 14 dage efter de har afsluttet studiet. Dog er der ingen grund til at vente til sidste øjeblik, da studerende har mulighed for at melde sig gratis ind i en a-kasse. Dette er endnu en årsag til hvorfor man bør melde sig ind i en a-kasse, hvis man er studerende.

Husk fagforeningen

Der er altså mange gode grunde til at du bør melde dig ind i en a-kasse, men du bør også overveje at melde dig ind i en fagforening. Som du har kunne læse kan a-kassen hjælpe dig med dagpenge og forberedelse til jobsøgning, men hvis du kommer i juridiske problemer med din arbejdsplads kan du få brug for en fagforening.

Derfor er der mange, der vælger at være medlem af både en fagforening og en a-kasse for at sikre fuld sikkerhed. Faktisk har der i løbet af de seneste år været et løbende stigende antal af medlemmer i de danske fagforeninger. Se priser på fagforeninger her, som normalt ligger et sted mellem 500 og 1000 DKK, men igen er der tale om penge, der er givet godt ud.