Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Derfor skal du bruge linkbuilding

Linkbuilding er måske ikke det første, du tænker på, når du er i gang med at opbygge din hjemmeside. Men faktisk spiller linkbuilding en utroligt stor rolle for, hvordan din hjemmeside — og dermed også din virksomhed — vil klare sig.

God omtale er altafgørende

Er du i gang med at opbygge en virksomhed eller et brand, så er opsætningen af en brugervenlig og informativ hjemmeside naturligvis en af de første ting, der skal tænkes ind i processen. Kunderne skal have en digital platform at gå til, hvis de vil vide mere om dit firma og de ydelser, de kan forvente, og derfor bør hjemmesiden være så let at overskue som muligt og samtidigt have et lækkert layout.

Som med så mange andre ting i samfundet, så er omtale også utroligt vigtigt. Film, Tv-serier og musik anmeldes i aviserne og blandt venner, feriedestinationer diskuteres blandt kollegaerne i kaffepausen på arbejdspladsen og virksomheder får positiv eller negativ omtale på online anbefalingsplatforme, hvilket kan få stor betydning for, om de vil “make it or break it”.

I denne sammenhæng er linkbuilding et stærkt værktøj, da det rent digitalt kan være med til at anbefale dig og din hjemmeside.

Links fungerer som gode anbefalinger

Linkbuilding foregår ved, at en hjemmeside linker til en anden hjemmeside. Det kan foregå ved, at et ord eller en sætning i en artikel på hjemmeside A er understreget, og at du vil blive taget videre til hjemmeside B ved at klikke på det.

Dette er til stor fordel for hjemmeside B, da et link i sig selv fungerer som en anbefaling. Mange gode anbefalinger giver bedre placeringer på søgemaskiner, og desuden kan de forskellige links føre til, at endnu flere mennesker besøger hjemmeside B, hvilket også gavner virksomheden bag hjemmeside B og giver dem bedre placeringer.

Hold det på et naturligt plan

Selvom mange links giver din hjemmeside gode placeringer, betyder det ikke, at du for alt i verden skal få en masse sider til at linke til dig. Det er først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvilke sider der linker til dig. Jo højere autoritet disse sider har, jo bedre. Derudover betyder kvaliteten af teksten eller artiklen, som linket er indarbejdet i, også meget.

Linkbuilding er ikke et godkendt værktøj af Google, da de ikke ønsker, at man som sådan manipulerer med deres algoritmer og selv står for at skabe links til sin egen hjemmeside. Dog mener mange mennesker alligevel, at linkbuilding er en vital del af opbygningen af en hjemmeside.

Vil du undersøge dine muligheder for at benytte dig af linkbuilding, kan du besøge Den danske Linkbuilding Klub for at blive klogere på emnet og få gode tips og vejledning til, hvordan du kommer i gang.