Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Danskerne er vilde med atypiske ferier - Husk valutaomregneren inden du rejser!

Danskerne er et rejselystent folk. Vi elsker at bruge vores opsparing på charterrejser til syden, hvor vi kan nyde noget andet end den klassiske grå, regnfulde sommer, som vi kender så godt fra vores hjemland. Som vi også er blevet et rigere folk og flyrejser er blevet billigere, er det dog også blevet mere og mere populært at tage på lidt mere atypiske ferier. Det behøver ikke længere at være all-inclusive hoteller eller strande med hvidt sand og spejlblankt vand. I stedet er vi i stigende grad blevet interesserede i steder med rig og anderledes kultur. Steder som endnu ikke er blevet ødelagt af de massive turistbølger, der efterhånden plager rigtig mange lande. Hvis du deler anskuelsen, at det er sjovere med en kulturel og atypisk ferie end en ganske almindelig charterferie, så ser det altså ud til, at der vil komme flere muligheder for at tilfredsstille din rejselyst gennem de næste mange år.

Danskerne er vilde med atypiske ferier - Husk valutaomregneren inden du rejser!

Find din atypiske ferie

Dette er nemlig også en udvikling, som rejseselskaberne efterhånden er ved at have snuset sig frem til, og der bliver i øjeblikket planlagt atypiske rejser som aldrig før. Vi er særligt vilde med at tage til Asien, Afrika eller unikke stillehavsøer. Det kan der være flere grunde til. Som nævnt før er det blevet nemmere og billigere at rejse hvorhen man vil. Det inkluderer altså også de mere obskure asiatiske lande.
Derudover er mange danskere efterhånden også bare trætte af den traditionelle charterrejse. Sidst men ikke mindst er det også bare ekstremt godt billedmateriale. I en tid hvor det altid handler om at se ud som om, at man har et specielt og interessant liv, passer det enormt godt ind, at vi pludselig begynder at rejse til nogle af de mere obskure og specielle dele af verden.

Husk dette før du rejser

Hvis du også godt kunne tænke dig at prøve en atypisk ferie, er der dog et par ting, som du bør huske. Først og fremmest kan det være en god ide at planlægge din rejse gennem et rejsebureau. Hvis du bare skulle rejse til en middelhavsstrand eller en europæisk hovedstad, ville du sagtens selv kunne arrangere det.
Du skal dog huske, at din destination på ingen måde er lige så turistpræget som de førnævnte, hvilket betyder at der ikke er helt lige så oplagte muligheder for at gå på opdagelse og se noget spændende. I hvert fald ikke uden at være til fare for dig selv og andre. I den sammenhæng kan det også være en enormt god ide at orientere sig om, hvorvidt der er nogle påkrævede vacciner, inden du tager afsted. Ingen har lyst til at komme hjem med malaria. Derudover er der også nogle helt praktiske ting, som et rejsebureau kan ordne for dig. Det kan være ting såsom en guide, overnatningsmuligheder og transport. Den tak bliver bare en tak sværere i et land uden så mange turister, og det er ikke mindst tilfældet, hvis det kun er et fåtal af dem, der taler engelsk.
Mange af de mere atypiske rejsedestinationer er dog også enormt billige, når man først er ankommet. Det betyder, at man kan leve relativt luksuriøst, når det kommer til mad og hoteller, uden at skulle betale det helt store for det. Alligevel bør du huske en valutaomregner, når du tager afsted. Det viser sig nemlig, at man hurtigt kommer til at bruge uhensigtsmæssigt mange penge, når man handler med en valuta, man ikke rigtig er bekendt med. Det gør sig gældende lige meget om valutaen er mere eller mindre værd end den danske krone. Når det kommer til penge, bør du desuden huske at veksle hjemmefra, da du ikke kan være sikker på, at du kan veksle, når du er kommet afsted. Det er den slags små ting, der kan ødelægge en ferie, men hvis du husker det hele kan det også blive en helt unik og spændende ferie, du aldrig vil glemme.