Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Danskerne elsker at rejse på sommerferie

Snart er det sommer, og det betyder særligt én ting. Nemlig at danskerne vælger at flygte fra hverdagen og deres hjem ved at drage på sommerferie. Dette er en tilbagevendende hændelse, og det ser ikke ud til at forandre sig. Dog er der stor forskel på, hvordan danskerne vælger at holde deres sommerferie. Læs med her i artiklen og bliv klogere på, hvilke rejser der er blandt de mest populære hos den danske befolkning - måske ender du selv med at blive inspireret til at tage af sted. .

Danskerne elsker at rejse på sommerferie

Sydpå er et hit

Et af de helt store hits blandt danskerne er at rejse sydpå. Dette er der ikke noget at sige til. Her i Danmark kan man aldrig rigtig helt stole på vejret. Det betyder, at det den ene dag kan styrte ned hele dagen, imens det den anden dag kan nærme sig de 30 grader. Sydpå er vejret noget mere stabilt, og man er næsten sikret det gode vejr, hvis man vælger at drage til det sydlige Europa som Spanien, Italien eller Kroatien.

Hvordan danskerne kommer sydpå, er meget forskelligt. Nogle vælger at tage bilen, hvilket er den langsomme, men miljørigtige vej. Andre vælger at flyve, hvilket tager kortere tid, men er mindre skånsomt over for miljøet. Fælles er det dog, at det koster knaster at rejse den vej på. Lån penge via Moneybanker.dk kan være en god ide, hvis man står og mangler de sidste penge til sommerferien.

Flere og flere vælger campingferien

Dog er det ikke kun rejserne sydpå, der hitter. Flere og flere danskere vælger at holde sig inden for de danske grænser ved at leje et sommerhus eller bo i campingvogn. Når den danske sommer er bedst, er der da heller ikke noget, der føles bedre end netop at være hjemme i den danske sommer. Der er noget helt særligt over det danske land i sommervarmen, og det er med garanti også derfor, at mange vælger at blive i Danmark hen over sommerferien.

De unge er vilde med lange og udfordrende rejser

En helt tredje måde som danskerne nyder at rejse på, gælder særligt for de unge. Her er der tale om de mere vilde og udfordrende rejser såsom interrail og backpackerrejser. Disse tage ofte også længere tid end den klassiske uge eller 14 dage, som mange er af sted i sommerferien.

Interrail er en rejseform, hvor man udelukkende rejser med tog rundt om i verden. Særligt er det populært at tage på interrail rundt om i Europa. Backpackerrejser er rejser, hvor man ikke har en kuffert med, men i stedet en rygsæk på ryggen. Som backpacker bliver man ikke i den samme by og eventuelt heller ikke samme land under hele sin tur. Sædvanligvis bliver man kun et par dage de forskellige steder, hvorefter man begiver sig videre. Det er på disse rejser meget almindeligt at bo på hostel under hele turen, da det er en meget social beboelsesform - hvilket er særlig gavnligt, da mange rejser alene som backpacker. Asien er ofte målet, når man vælger at rejse på denne måde, da det er utrolig nemt og sikkert at rejse rundt der.