Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

4 tips til vedligeholdelse af sommerhuset

Sommeren er over os med al sin sol og varme, og metrologerne spor sommeren i år til at blive rigtig god. Det betyder, at de danske sommerhusejere får rig mulighed for at bruge en masse dejlige dage i deres sommerhuse i år. Men som mange sommerhusejere ved, kræver det en del pasning og pleje at holde et sommerhus. Er du den heldige ejer af et sommerhus i Danmark, kommer vi her med 4 tips til, hvordan du vedligeholder dit sommerhus bedst muligt.

Er huset tæt?

Hvis indeklimaet i dit sommerhus skal være optimalt, er det altafgørende, at der ikke er fugt i det. Gamle vinduer kan give træk i huset, som kan føre til et fugtigt hjem, og hvis du vil sikre dig, at alle får en god oplevelse i sommerhuset, bør du derfor tjekke, om huset er tæt. Det er derfor en god idé at gennemgå alle fuger og lister i sommerhuset og udskifte dem, hvis de er meget slidte. Ellers kan det hurtigt resultere i, at dit sommerhus bliver invaderet af fugt, som kan medføre mug og dårligt indeklima.

Trænger træværket?

Har du et sommerhus af træ, bør du være opmærksom på, at træet kan tage skade, når det året rundt bliver udsat for skiftevis regn, slud, sne, frost og sol. Det er derfor vigtigt at vedligeholde træet løbende, hvis du vil sikre dets levetid. For at gøre dette, skal du hver sommer lave et grundigt tjek af træværket. Kig efter alger og skimmel i træværket, undersøg, om der er noget dårligt eller råddent træ nogle steder. Træ med revner i skal også udskiftes, så fugten ikke baner sig vej ind i sommerhuset. Er dit sommerhus’ facade fyldt med krakeleringer, er det desuden på tide at give træværket en ny behandling. Mal det gerne her i forsommeren, hvor der er mange solrige timer, så træværket tørrer hurtigt.

Skal tanken tømmes?

Mange sommerhuse har en septiktank, og sådan en skal tømmes minimum én gang om året. Det er måske ikke lige den fedeste opgave at give sig i kast med, og er du ikke meget for at klare det selv, findes der heldigvis mange firmaer, der kan udføre arbejdet for dig. Find en Kloakservice nær dit sommerhus, og få tømt din septiktank, så den ikke løber over og forurene miljø og grundvand.

Hvad med det indvendige?

Når du har tjekket alt det udvendige, er det på tide at bevæge sig ind i huset. Har dit sommerhus trægulve indvendigt, bør du tjekke, om de trænger til at blive udskiftet. Hvis der er kommet fugt ind i huset, eller der har været andre utætheder, kan dette hurtigt være gået ud over gulvet. Har uheldet været ude, er Stigma trægulve på tilbud lige nu. Gulvene er lavet af svensk fyr af høj kvalitet, og plankerne er massive, så de kan holde i mange år ud i fremtiden. Plankerne kan både fås behandlede og ubehandlede, så du kan købe dem, der passer til lige præcis dit sommerhus.