Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indhold er sponsoreret

I samarbejde med Techwarn

3 værktøjer, som hjælper med administration af freelanceprojekter

Mange skriver om, hvordan freelancing er en komplet stressfri livsstil, hvor freelancere kan gøre, hvad de vil og aldrig støder på problemer.

Men det er langt fra virkeligheden.

Ligesom med en almindelig livsstil med arbejde fra morgen til aften har livsstilen som freelancer sine egne udfordringer – nogle er endda ret unikke for freelancere. I dette indlæg forklarer jeg nærmere om nogle af disse udfordringer og dele måder, som du kan overvinde dem.

Lad os starte med de daglige udfordringer hos moderne freelancere:

1. Administration af tid

Et problem, jeg kæmpede med i årevis – og som jeg stadig selv kæmper med – er, hvordan jeg får styr på tiden. Som freelancer er du helt selv ansvarlig for at holde dig væk fra distraktioner og fokusere på dine projekter. Der er ikke andre til at holde dig på sporet.

2. Organisering

En freelancer skal altid holde projekter kørende, sørge for, at kunder er glade og andre arbejdsrelaterede ting. Der er en del at organisere. Hvis man ikke har tingene i orden, spilder man en del tid på at lede efter nyeste projekt eller bliver stresset over, at man ikke ikke at kunne finde e-mailen fra den klient, som man lige talte med den anden weekend.

3. Sikkerhed

Et spørgsmål, som mange mennesker står over for, er spørgsmålet om sikkerhed – især cybersikkerhed. Freelancere bruger mange timer online, enten på projekter eller på at finde nye kunder. Men internettet er et sted med mange kriminelle og hackere – noget, som de fleste glemmer at tænke på, når de arbejder online.

3 værktøjer, som hjælper dig med at administrere projekter som freelancer

Nu, hvor vi har gennemgået de problemer, freelancere oplever næsten dagligt, lad os tale om 3 værktøjer, der hjælper dig med at omgå disse problemer.

1. Harvest

Først vil jeg gerne nævne Harvest – et program, der giver dig og alle andre freelancere mulighed for at holde øje med den tid, som du bruger på projekter.

Harvest bruges i mange virksomheder rundt om i verden og giver freelancere muligheden for at holde styr på den tid, de bruger på arbejdsprojekter, på telefonen og endda spore tid, som de bruger på andre ting.

Som en bonus kommer Harvest også med faktureringssoftware, og det er en stor hjælp for freelancere.

2. Trello

Selv når du har løst problemet med tidssporing, mangler du stadig at løse spørgsmålet om organisering. Nu har du (forhåbentlig!) mere tid til at fokusere på at holde styr på tingene, men måske du stadig har en masse filer, du ikke kan finde, eller fakturaer, der er blevet væk – eller omvendt.

Trello hjælper dig med at holde trit med de fleste projekter. Med dets kortbaseret system giver Trello brugere muligheden for nemt at oprette, opdatere og holde styr på "kort", altså dine projekter.

Trello er brugervenlig, har et moderne interface og hjalp mig personligt med at løse spørgsmålet omkring, hvordan jeg skulle organisere mine ting. Hvis du vil, kan du endda invitere dine kunder til dit Trello-board (eller flere af dem) og sende dem dit arbejde derfra!

3. En VPN

Lad os endelig tale om sikkerhed. Jeg har lagt mærke til, at mange mennesker ikke tænker på deres sikkerhed online, især ikke freelancere. Faktisk har mange freelancere adgang til fortrolige oplysninger, mens de bruger offentlige netværk, som ofte er både usikre og risikable.

Når du bruger sikkerhedssoftware som et virtuelt privat netværk eller et velrenommeret antivirusprogram, kan du holde data sikre og krypterede, mens du arbejder. På den måde ved du, at cyberkriminelle ikke kan scamme dig eller stjæle dine oplysninger.

Konklusion

Stereotypen om freelancere, der lever et frit liv uden stress og arbejder fra 9-17, er helt forkert. Så er det sagt. Heldigvis kan mange af de problemer, som freelancere støder på næsten hver dag, undgås eller mindskes en del med et par lette trin.

Når man skal vænne sig til livsstilen som freelancer, støder man både på fejl og forbedringer, men hvis du lærer at bruge disse værktøjer, har du taget et vigtigt skridt mod at blive en succesfuld freelancer.