Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

3 ting du bør udskifte i dit køkken

3 ting du bør udskifte i dit køkken

Når det kommer til ens køkken, så er det et af de rum man ikke rigtig tænker så meget over, når det kommer til at vedligeholde de forskellige apparater. De fleste venter til at apparatet bryder sammen og køber herefter et nyt. Det giver også god mening, men det kan være en god idé at være på forkant da det, alt efter hvilken type apparat det handler om, kan ødelægge andre ting i dit køkken, hvis man lader det komme så vidt. I denne artikel får du et par gode råd, til hvad du bør udskifte i dit køkken, inden det brænder sammen af sig selv.

Emhætten

En emhætte er udsat fordi at den suger alt røg, damp og stegeos op, som produceres i forbindelse med madlavningen. Et emhætte loft er især udsat, fordi at det er det hurtig bliver fedtet og beskidt på grund af al den stegeos, der siver op. Det er derfor en god idé at være opmærksom på sin emhætte og udskifte den inden den går til, da det kan gøre at din udsugning også skal skiftes og så bliver det et endnu større og dyrere problem, som du skal have ordnet.

Opvaskemaskinen

Opvaskemaskiner i dag, har en generelt lang levetid og kan derfor ordne dine beskidte glas og tallerkner, langt ude i fremtiden. På et eller andet tidspunkt kan den dog ikke mere og hvis man ikke indser dette i rette tid, kan man risikere store vandskader i sit køkken. Især gamle køkkener med trægulv er udsatte. Derfor bør man altid være opmærksom på om opvaskemaskinen begynder at opføre sig anderledes end den plejer og lytte efter om den begynder at komme med mærkelige lyde eller lignende.

Ovnen

Din ovn er ikke nødvendigvis det apparat i dit køkken, som kan forvolde den største skade, medmindre der er tale om en gasovn. Hvis du har en gasovn i dit køkken, bør du altid være obs på dine slanger og jævnligt tjekker om der siver gas ud. Hvis man er rigtigt uheldig, kan gassen sive langsomt ud og hobe sig op i dit køkken og i værste tilfælde, forsage en eksplosion og efterfølgende ildebrand, der kan have fatale konsekvenser. Så hvis du har en gasovn, bør du være ekstra opmærksom på denne og sikre dig at der ikke er nogen lækager. Det kan også være en fordel for dig, at skifte din gasovn ud, med en mere moderne oven, som kører på strøm og dermed er mere sikker.