Annonce:

Sådan vælger du glidecreme

Hvilken glidecreme du skal vælge afhænger af, hvad du skal bruge den til. Herunder er en guide til de forskellige typer.

Vandbaseret

Vandbaseret glidecreme minder mest om den naturlige smørelse, og du skal som hovedregel bruge denne type til kondomer og sexlegetøj, særligt hvis det er af silikone. Den vandbaserede giver en glattere, mere realistisk oplevelse med legetøjet og gør det mere behageligt at føre op.

Silikonebaseret

Silikonebaseret glidecreme er det blødeste, du kan få, med en silkeagtig konsistens, som holder den glidende effekt i længere tid. Brug det til samleje, til intim massage, sammen med sexlegetøj i glas, plast eller stål, eller til anale lege.

Oliebaseret

Oliebaseret glidecreme er tykkere og kan være mere klistrende end de silikone- og vandbaserede. Mange foretrækker at bruge det med sexlegetøj i store størrelser (også af silikone) og til fisting.

Brug dog IKKE oliebaseret glidecreme sammen med PVC-produkter eller med kondomer.

Anal

Vi producerer ikke naturlig smørelse i anus. Brug derfor en god anal glidecreme, når du har analsex eller vil lege med anal legetøj. Den er tykkere og nemmere at styre bagtil, hvor du jo ikke så godt kan se, hvad der foregår.

Vandbaseret glidecreme til anal brug er tykkere i konsistensen, men kan godt have en tendens til at føles lidt mere klistret.

Silikonebaseret anal glidecreme er tyndere, men med længere glideevne. Det er perfekt til analsex med en partner.

Oralsex

Glidecreme er godt til oralsex, hvis du vil give din tunge bedre greb. Når du kysser og slikker forneden, kan en glidecreme med smag gøre oplevelsen lækrere, og der er noget for enhver smag.

De pirrende

Nogle glidecremer kan også stimulere gennem varme eller køle for en ekstra pirrende oplevelse. De varmende glidecremer øger følsomheden der, hvor de påføres. Hvis du har svært ved at få orgasme, kan den ekstra følsomhed hjælpe dig på vej. Når du er ophidset, bliver dine kønsdele dog naturligt varme, og kølende glidecremer kan derfor være ekstra pirrende.

Økologiske

Vælg økologisk glidecreme, hvis du vægter økologi højt og foretrækker intime produkter med naturlige og 100% rene og kropsvenlige ingredienser. Dit underliv vil takke dig for det.