Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 05/05/2023 - 08:00

Lisbet Dahl: Jeg beder til at det bliver godt

Lisbet Dahl skal efter afskeden fra Cirkusrevyen kaste glans over en ny revy. Revyveteranen står bag genrejsningen af Tivolirevyen både på og bag scenen.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Grith Larsen, Ritzau Fokus

Der er under en måned til, at Tivolirevyen bliver genrejst.

Selv om den store premiere nærmer sig, er revyen slet ikke klar. Men alt er lige, som det skal være, forsikrer revyveteranen Lisbet Dahl, der står bag genrejsningen.

- Vi er begyndt at småsynge lidt. Men vi sidder for det meste omkring et bord og snakker og spiller, fortæller Lisbet Dahl.

- Vi er kun halvvejs, så der kan nå at ske så meget. Det kan godt gå hen at blive godt. Det kan også godt gå hen at blive dårligt. Jeg aner det ikke, siger Lisbet Dahl med tryk på ordet "aner".

- Jeg beder bare til, at det bliver godt, lyder det fra den 77-årige revydronning.

Tivolirevyen havde premiere for allerførste gang tilbage i 1945. Siden har blandt andre Osvald Helmuth, Malene Schwartz og to af Lisbet Dahls kolleger fra Cirkusrevyen, Ulf Pilgaard og Claus Ryskjær, medvirket i Tivolirevyen. Den har også skiftet navn og koncept undervejs. Men sidste gang selve Tivolirevyen spillede, er mere end 24 år siden.

Lisbet Dahl havde altid joket med Cirkusrevyens kapelmester James Price om, at de en dag skulle genrejse Tivolirevyen, når de ikke længere spillede i Teltet på Bakken.

Sidste år stoppede de begge i Cirkusrevyen, Lisbet Dahl efter 33 sæsoner fordelt mellem 1974 og 2021, og joken blev til en realitet.

- Så sad vi bare der og sagde: "Hvad skal vi så lave i 23? Revy i Tivoli!", sagde James, og så grinede vi.

- Da vi var færdige med at grine, sagde James:" Man kan jo altid ringe og høre, hvad de skal lave derinde i 23".

Der var plads i Glassalen, og den 1. juni er der premiere på Tivolirevyen. Selv om Lisbet Dahl har passeret pensionsalderen, er hun slet ikke pensionsparat.

Hun ville kede sig ihjel, hvis hun skulle bruge tiden på at luge ukrudt og gense gamle afsnit af "Barnaby".

- Jeg elsker det. Jeg synes, man skal le meget mere, end man gør. Der er mange ting at være ked af ... Der er mange forfærdelige ting rundt omkring i Danmark og i verden, og det skal vi se, om ikke vi kan le os lidt ud af måske.

Lisbet Dahl instruerer revyen og går også på scenen med Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Linda P og Carsten Svendsen. James Price fuldender sekstetten - naturligvis som revyens kapelmester.

Alle er håndplukket af Lisbet Dahl.

- De skal jo passe sammen, og de skal også være forskellige, fortæller Lisbet Dahl.

- Carsten var med i Cirkusrevyen i 2022. Andreas er et gammelt bekendtskab, som er blevet genopfrisket. Nikolai læste jeg om i avisen, som skrev, at han var et af de største nye talenter i dansk teater, siger hun og fortsætter:

- Linda har jeg villet have med i Cirkusrevyen i en del år, fordi hun er vild med revy - og hun er vild med mig. Og det er så dejligt at være sammen med en, der er vild med en fra morgen til aften. Og så er hun god.

Tivolirevyen får premiere i Glassalen i Tivoli 1. juni og spiller frem til 5. august.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv