Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 27/12/2022 - 10:00

Anders W. Berthelsen: Fuldstændig smadret følelsesmæssigt

Anders W. Berthelsen indtager for anden gang rollen som politikommissæren Rolf Larsen i TV 2-thrilleren "DNA". Optagelserne var hårde, fortæller skuespilleren.

Af: Af Tenna Linnet Bork-Larsen, Ritzau Fokus

Uhyggen breder sig og truer med at suge os ind, når anden sæson af TV 2's krimiserie "DNA" tirsdag ruller over skærmene.

Anders W. Berthelsen er tilbage i rollen som politikommissæren Rolf Larsen, der er ansat ved Københavns Politi. I første sæson opsporede politiet et netværk, der stod bag ulovlig handel med spædbørn i Europa.

- Det har været superfedt at vende tilbage til universet. Og nu har forfatterne så fået stampet en endnu mere uhyggelig historie op, som er helt vanvittig, siger Anders W. Berthelsen.

Også i den nye sæson af "DNA" kommer vi uden for Danmarks grænser, når serien sætter fokus på organ- og menneskehandel i Europa.

Igen viser det sig, at Rolf har en andel i sagen, da hans ekskone, Maria, har fået en ny kæreste og får brug for en organdonation til deres datter.

Han bliver rystet, da det kommer frem, at menneske- og organhandel foregår tættere på, end han tror - nemlig inden for Danmarks grænser.

- Der har været nogle dage under optagelserne, hvor jeg kom hjem fra arbejde og var fuldstændig smadret følelsesmæssigt af at lave denne her sæson, fortæller Anders W. Berthelsen.

Historien tager udgangspunkt i virkelige problematikker, som er langt mere presserende, end man kunne tro. Ifølge TV 2 vurderes menneskehandel at være den næstmest indbringende kriminelle industri i verden.

Også organhandel udgør et stort problem. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) foregår mellem fem og ti procent af alle organtransplantationer med ulovligt erhvervede organer.

- Det overgår jo alle ens fantasier om, hvor frygtelige mennesker kan være mod hinanden. Vi havde hele tiden virkeligheden i baghovedet, mens vi filmede, siger Anders W. Berthelsen.

- Men det har også været spændende. Det har været virkelig fedt at arbejde med, tilføjer han.

Ud over optagelserne til "DNA" har 2022 været et hektisk år for den 53-årige skuespiller, som har haft premierer på seks projekter.

Han har blandt andet instrueret sin egen film, "Lykkelige omstændigheder", som havde premiere i efteråret.

Trods et travlt program har han stadig haft masser af kvalitetstid med familien.

- Jeg har måske en meget god evne til at komme hjem og lægge arbejdet væk. Jeg bliver ikke så nemt stresset, siger Anders W. Berthelsen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig noget, der kommer med alderen og erfaringen. Når man er ung, er man over det hele konstant. Men jo ældre man bliver, jo bedre bliver man til at skille det ad, forklarer han.

Hans familie er desuden en stor del af arbejdet. Han er gift med produktionslederen Christina Pind, så parret er også kolleger.

- Jeg taler rigtig meget med min hustru om det, og min datter er blevet 14 år, så hun har også noget at sige efterhånden. På en måde er det enormt sjovt, at hun har lyst til at høre om det, siger han og griner.

I løbet af 2022 har han og datteren Vigga været i London tre gange for at se teater og musicals.

- Det har været helt fantastisk at være på sådan nogle intense ture. Så selv om der har været meget, fungerer det egentlig meget godt med work-life-balance, siger han.

Den 53-årige skuespiller bliver lidt stille, da han bliver spurgt, hvilken slags far han tror, at han er.

- Det er et meget godt spørgsmål, funderer han.

- Jeg tror, jeg egentlig er ganske almindelig. Ud over når der er premiere - så er det jo ikke så almindeligt, griner han.

- Heldigvis har min datter en stor interesse i det. Det er hende selv, der gerne vil med i teatret og se voksenteater og diskutere det bagefter. Det er sjovt, siger han.

Selv om han selv mener, at han er en almindelig far, har hans noget anderledes levevej smittet af på datteren. Hun vil nemlig gerne være skuespiller.

- Det siger hun i hvert fald. Men lad os nu se, hvad der sker. Jeg vil støtte hende i alt, men det hele skal jo komme fra hende. Jeg har ikke tænkt mig at kridte banen op og sige: Her skal du træde, siger han.

- Det må hun selv. Det vigtigste er, at man finder ud af, hvor man vil sætte sine ben, og at man finder den vej, man vil gå, siger Anders W. Berthelsen.

"DNA" kan streames på TV 2 Play og ses på TV 2 hver mandag.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv