Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/06/2023 - 08:00

Peter Mygind om russiske fans: De har også brug for kærlighed

"Sommerdahl" er blevet en international succes, og krimiserien er blevet vist i cirka 40 lande. Heriblandt Rusland, hvor seere sender Peter Mygind beskeder.

Af: Af Laura Pretzmann, Ritzau Fokus

Krimiserien "Sommerdahl" er både blevet en stor succes i Danmark og mange andre steder i verden.

Serien, som udkom med sin fjerde sæson 14. maj, bliver sendt i cirka 40 lande - blandt andet Frankrig, USA og Mexico.

Særligt et land er kommet bag på skuespilleren Peter Mygind, som spiller titelrollen som ledende politiefterforsker Dan Sommerdahl i serien.

- Folk skriver til mig fra hele verden, fordi de sidder og ser "Sommerdahl" derude, fortæller han.

- Jeg får endda beskeder fra Rusland, hvor den også bliver sendt, men der har de også brug for kærlighed, lyder det fra Peter Mygind.

Den kendte skuespiller har været med i flere serier, som løber over flere år, ligesom "Sommerdahl" gør. Optagelserne til femte sæson er i øvrigt allerede i gang.

Han har blandt andet spillet Nikolaj i "Nikolaj og Julie", Michael Laugesen i "Borgen" og taxachaufføren Andreas Lund-Andersen i serien "Taxa". For Peter Mygind gør rejsen med samme karakter det kun mere interessant at spille rollen.

- I en længerevarende serie ved jeg ikke, hvor den rolle, jeg spiller, ender henne. Jeg ved eksempelvis ikke, om min rolle nogensinde finder kærligheden, om rollen får en depression eller bliver alkoholiker. Og det gør skuespillet enormt spændende, fortæller Peter Mygind.

Ifølge ham er "Sommerdahl" ikke en serie, som har mange ændringer i karaktererne og setuppet, men man følger deres personlige rejse gennem sæsonerne.

- Vi følger forsat Dan, Flemming og Marianne og den lille politistation i Helsingør i fjerde sæson, fortæller Peter Mygind.

Marianne Sommerdahl, som spilles af Laura Drasbæk, er chefkriminaltekniker hos Helsingør Politi og er skilt fra Dan Sommerdahl.

I serien danner Marianne par med Flemming Torp, som også er efterforsker ved Helsingør Politi og samtidig er Dans bedste ven. Rollen spilles af André Babikian.

Laura Drasbæk tror, at det netop er de vante karakterer og omgivelser, som gør, at serien også hitter i mange andre lande.

- Det er en krimiserie, som er god at se sammen med sin familie, fordi den har en lethed, som de mørkere krimier ikke har.

- Derfor tror jeg, at den skiller sig lidt ud og favner bredere, lyder det fra Laura Drasbæk.

"Sommerdahl" kan ses på TV 2 Charlie hver søndag. Afsnittet kan streames ugen forinden på TV 2 Play.

Fakta: "Sommerdahl" er en stor succes i ind- og udland

* Siden "Sommerdahl" første gang blev sendt 1. marts 2020, er krimiserien blevet solgt til mange andre lande.

* Der er blandt andet seere i Frankrig, USA, Sverige, Storbritannien, Grækenland, Australien og Senegal.

* I Tyskland har mere en tre millioner set første og andet afsnit af tredje sæson, som havde tysk premiere søndag den 16. april 2023.

* Herhjemme er serien oprindeligt produceret til seere på TV 2 Charlie. Men på TV 2 Play har en tredjedel af alle TV 2 Play-brugere under 50 år set tredje sæson af serien.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv