Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Montreal, 08/08/2023 - 06:00

Wozniacki har børnene med i tennistasken: Logistikken er svær

Wozniacki gør comeback efter at have født to børn. Det er svært, men det er det hele værd, siger hun.

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Der er sket meget i Caroline Wozniackis liv, fra hun valgte at indstille sin tenniskarriere i 2020, til hun tirsdag gør comeback.

Den 33-årige tennisstjerne er blevet mor til to børn i mellemtiden, og nu er de begge med under WTA 1000-turneringen i Montreal, fortæller hun på et pressemøde forud for sin imødesete tilbagevenden til toptennis.

- Det er ikke nemt at få børn og at rejse med dem. Det er svært med logistikken og at få det hele til at gå op. Men det er virkelig det værd, siger den danske grand slam-vinder.

Caroline Wozniacki annoncerede i slutningen af juni, at hun genoptager sin karriere og vil spille US Open senere på året.

Sidste år afviste hun ellers et tenniscomeback, fordi hun havde travlt med mange andre ting. Blandt andet har hun været ekspertkommentator på amerikansk tv, mens hun var pensioneret fra sporten.

Sammen med sin mand, den amerikanske basketballspiller David Lee, har hun Olivia på to år og James på ti måneder med rundt til turneringer, fortæller hun.

- Det er ikke let at underholde to børn på et fly, men helt ærligt, så klarede de det fremragende. Jeg var træt efterfølgende, men deres jetlag var nærmest ikke-eksisterende.

- Olivia har haft det vildt sjovt indtil videre. Jeg har oplevet mere af Montreal de sidste par dage, end jeg har gjort, de mange gange jeg har været her før, siger hun.

De seneste år er flere spillere vendt tilbage til WTA Touren efter at have født. Her kan blandt andre nævnes Serena Williams og Kim Clijsters.

- Jeg synes, det var fantastisk at se dem komme tilbage. Det er bestemt en motivation for en mor, for så tænker jeg: Okay, hvis de kan gøre det, kan jeg også, siger Caroline Wozniacki.

På pressemødet sætter hun også ord på det pres, spillerne i verdenseliten er udsat for.

- I starten er der ingen forventninger til dig, hver sejr er kun en bonus, og du er bare spændt på at komme til næste runde. Når du pludselig har en høj placering på verdensranglisten, er det noget helt andet.

- Folk forventer, at du mindst kvalificerer dig til kvartfinalerne hver uge. Og ikke nok med det: Alle spillere ved præcis, hvordan du spiller. Dine kampe vises på tv, og der er flere statistikker om dig. Det er ikke let, siger Wozniacki.

Caroline Wozniacki betragtes som kvinden, der satte dansk tennis på verdenskortet.

Hun har været verdensetter i 71 uger og vandt i 2018 grand slam-turneringen Australian Open.

Hun har indtil videre vundet 235 millioner kroner i præmiepenge.

Straks efter at have annonceret sin tilbagevenden i juni, modtog Caroline Wozniacki wildcards til turneringerne i Montreal og Cincinatti samt til US Open, hvor hun to gange har været i finalen.

/ritzau/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv