Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Sotji, 25/09/2020 - 03:38

Kevin Magnussen starter tungt på favoritbane

Kevin Magnussen satte 16.-bedste tid ved første træning og 18.-bedste tid ved anden træning i Sotji.

Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Det store samtaleevne forud for weekendens Formel 1-grandprix i russiske Sotji er Lewis Hamiltons (Mercedes) mulighed for at vinde sit løb nummer 91 og dermed tangere legenden Michael Schumachers rekord.

Med danske briller er weekenden dog også imødeset. Kevin Magnussen (Haas) har flere gange gjort det godt på banen, men fredagens to træninger gav ikke løfter om, at der er en god mulighed for danske point søndag.

I den første træning Magnussen lå i et stykke tid lige uden for top-10, men han gled stille og roligt tilbage og sluttede som nummer 16 i træningen. I anden træning var han også en af de første til at sætte en nogenlunde tid, men endte kun med at have sat 18.-bedste tid.

Han kan dog glæde sig over, at han ved begge træninger var hurtigere end Haas-kollega Romain Grosjean, som blev nummer 18 og 20.

Mercedes' Valtteri Bottas var hurtigst i begge træninger.

I den første træning sluttede Lewis Hamilton næstsidst, men han kørte sig gevaldigt op i anden træning. Her lå han og konkurrerede med Bottas om at sætte bedste tid, men briten trak det korteste strå og blev nummer to.

Banen i russiske Sotji må ellers betegnes som en af Magnussens absolutte favoritbaner, hvis man kigger tilbage på hans mest succesfulde løb i Formel 1.

Som bane rangerer den ikke så højt blandt Formel 1-elskere. Den har ikke den store historie i sporten, lidt for pæn asfalt til racerfans og ingen ekstraordinære sving eller kendetegn.

Det har dog ikke forhindret Kevin Magnussen i at levere nogle af sine bedste resultater netop i den russiske sortehavsby.

I sine fem hidtidige Formel 1-sæsoner har Magnussen taget point fire gange i Rusland, hvor femtepladsen fra 2014 er hans næstbedste resultat nogensinde på tværs af alle baner. Han har også femtepladser på to andre baner.

Var det ikke for andenpladsen i Australien i debutløbet i 2014, var Sotji også banen, hvor Magnussen havde scoret flest point. På sine fem sæsoner har han hentet 22 point på banen.

/ritzau/

Nyhedsarkiv