Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 12/01/2021 - 08:27

En del beboere på plejehjem mangler stadig første vaccinestik

Borgmester nævner dårligt helbred på vaccinationsdag som grund til manglende vaccinestik på plejehjem.

Af: /ritzau/

En del beboere på plejehjem i Københavns Kommune mangler at få første coronavaccination. Faktisk er det næsten hvem femte af de 3400 beboere i kommunen, der endnu venter på stikket.

Det skriver Politiken.

Fredag i sidste uge lød meldingen fra regionerne ellers, at alle beboere på plejehjem, som var interesseret i at få vaccinen, havde fået første dosis.

I Københavns Kommune mangler 19 procent at få første dosis. I Region Sjælland mangler 16 procent at få stikket.

Fredag nævnte direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland Trine Holgersen, at nogle manglede vaccinationen, fordi de havde været på juleferie, var indlagte eller syge med covid-19.

Også Sisse Marie Welling (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, peger på blandt andet dårligt helbred på vaccinationsdagen som årsag.

- Tilslutningen blandt vores plejehjemsbeboere er rigtig, rigtig høj, og kun 1-2 procent har helt frabedt sig vaccinen.

- Men desværre kunne alle borgere ikke vaccineres i første omgang, da de enten var smittet med covid-19, havde anden sygdom eller blev vurderet for dårlige på dagen af den vaccinerende læge, siger hun til Politiken.

Siden 27. december er der blevet vaccineret mod covid-19 i Danmark.

Indtil tirsdag har 117.104 fået det første af de to stik, der kræves med vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Det svarer til, at 2,01 procent af befolkningen har påbegyndt vaccination, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

/ritzau/

Nyhedsarkiv