København, 25/10/2021 - 11:00
FAKTA: Opskrift på hasselbackgræskar til efterårsanden
Af: /ritzau fokus/
* Du kender sikkert hasselbackkartofler, og med nogenlunde samme fremgangsmåde kan du lave lækre hasselbackgræskar. Opskriften er til to personer.
* Du skal bruge en butternutsquash, 2-3 spiseskefulde olivenolie, svampesalt, sort peber, tre spiseskefulde agavesirup og 8-10 laurbærblade. Svampesalt kan du lave ved at blende en del groft halvsalt med en del tørrede svampe eksempelvis karljohan, shiitake eller kantareller.
* Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
* Skræl en butternutsquash, flæk den på langs og skrab kernerne ud. Læg de to dele med skærefladen nedad på en beklædt bageplade. Pensl dem med olie, og drys med svampesalt og friskkværnet sort peber.
* Bag dem halvmøre i ovnen i cirka 15 minutter. De skal være mørnet nok til at skære i.
* Tag bagepladen ud af ovnen, og skær tynde skiver i butternutsquashen, men skær kun ned til cirka en centimeter før bunden, så de stadig hænger sammen - ligesom du kender det fra hasselbackkartofler.
* Læg dem eventuelt mellem to grydeskeer, så kniven ikke kan gå hele vejen igennem.
* Dryp lidt agavesirup over, og stik laurbærblade ned i snittene. Drys med lidt svampesalt, så det kommer ned i snittene og giver smag.
* Sæt butternutsquash tilbage i ovnen, og bag dem i 45-50 min, til de er gyldne og sprøde på toppen.
Kilde: Sanne Venlov, som er kok og udvikler opskrifter for Aarstiderne.
/ritzau fokus/