Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 19/08/2023 - 08:00

Er dit barn ordentligt forsikret? Dette skal du have styr på

Mange forældre går rundt og tror, at deres børn er forsikret, uden at de er det, advarer forsikringsselskaber.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: Af Signe Haahr Pedersen, Ritzau Fokus

Skolens forsikring dækker ikke, hvis dit barn knækker en tand på legepladsen eller får en ketsjer i øjet til idræt.

Men det er der tilsyneladende mange forældre, der ikke er klar over.

I en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for forsikringsselskabet Gjensidige i maj og juni i år, svarer næsten halvdelen af de 1052 adspurgte, at det er skolens kollektive ulykkesforsikring, der dækker, hvis barnet kommer ud for et uheld i skoletiden.

Sådan har det dog ikke været, siden reglerne blev lavet om i 2012. Og derfor bør forældre sørge for at tjekke op på, om de har tegnet en ulykkesforsikring på familiens yngste medlemmer.

Det siger Dan Nix, der er skadechef for personskade hos Gjensidige.

- Vi voksne er gode til at forsikre os selv og vores biler. Men børnene har lige så meget brug for at blive forsikret. Mange tror, at de er dækket, hvis man har købt en familieulykkesforsikring, men det er de ikke, siger han.

Er uheldet ude, kan det få ærgerlige konsekvenser for barnet på længere sigt, hvis det ikke har sin egen ulykkesforsikring. Er der for eksempel tale om en knæskade, der ikke går i orden igen, kan man gå glip af en stor erstatning.

- Hvis du har en forsikringssum på 1,5 millioner kroner, så kan en knæskade udløse 150.000 kroner i erstatning. På den måde har du mere eller mindre en livslang mulighed for at få massage og behandling, længe efter at du er blevet sluppet af det offentlige, fortæller Dan Nix.

Går dit barn på efterskole, gælder samme regler som i folkeskolen. Derfor er det godt at få tjekket op på, om barnet har sin egen ulykkesforsikring.

Tjek også, om der er behov for særlige tillæg, lyder rådet fra Anne Mette Kirkegaard, der er vicedirektør for afdelingen for skade og jura hos LB Forsikring.

- Unge på efterskoler kan godt komme ud i situationer, der er anderledes, end dem de er udsat for derhjemme. Det kan være ture, hvor de skal rappelle eller andet, der betegnes som farlig sport, siger hun og fortsætter:

- Derfor skal man være opmærksom på, om der er brug noget ekstra dækning, som den unge ellers ikke har haft brug for.

Dog er efterskoleelever som udgangspunkt dækket af forældrenes øvrige forsikringer. Det gælder eksempelvis indbo-, ansvars- og rejseforsikring.

- Sundhedsforsikring er dog også individuel. Der er nogle situationer, hvor børn og ægtefæller er med på. Men ellers er det som udgangspunkt sådan, at alt, der vedrører ens krop, kræver individuel forsikring, siger Anne Mette Kirkegaard.

/ritzau fokus/

København, 09/12/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Julie Agnete Vang

* Julie Agnete Vang er uddannet fra Statens Teaterskole i København i 2008.

* Hun har spillet over for verdensstjernen George Clooney i en reklamefilm for en norsk bank.

* I Danmark har Julie Agnete Vang været en del af diverse teaterstykker og musicals, blandt andet "Elsk mig i nat".

* Ud over teateret har Julie Agnete Vang også lavet flere film og tv-serier - blandt andet TV 2-komedien "Agent", Thomas Vinterbergs "Kollektivet" og DR-dramaerne "Borgen" og "Når støvet har lagt sig".

* Hun har også medvirket i den britiske krimisuccesserie "Kriminalkommissær Barnaby".

Kilder: teamplayers.dk og IMDB.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

Valdes jul-stjerne: Jeg er skabsklimaaktivist

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skuespiller Julie Agnete Vang er aktuel i TV 2's "Valdes jul". I hendes øjne har en julekalender med fokus på naturen fuld berettigelse i denne tid.

Haven har lov til at falde sammen hjemme hos skuespilleren Julie Agnete Vang, når efteråret får træerne til at smide deres blade. Og bilen er skiftet ud med en ladcykel, for det er godt for både omgivelserne og kroppen.

- Det handler om at vende sit mindset, så man ikke hele tiden tænker på, hvad man mister, men også hvad man får, mener hun.

Ordene er meget velovervejede.

- Jeg er "skabsklimaaktivist", lyder det fra Julie Agnete Vang.

- Jeg siger det så flovt, fordi jeg synes, at det er enormt svært at tale højt om uden at virke udskammende omkring det, uddyber hun.

Det er et ønske for skuespilleren, at klimaet er noget, som man kan have en mere videnskabelig og rationel samtale om, men hvor ingen føler, at der bliver peget fingre.

Som en del af samtalen omkring at passe på naturen forsøger Julie Agnete Vang også at vise sine børn, at julen ikke kun handler om gaver, og hvad man får.

- Jeg prøver at lære dem, at julen ikke er en materialistisk ting, fortæller Julie Agnete Vang, der er gift med skuespiller Thomas Voss, som hun har en datter og to bonussønner med.

- Det er lidt svært - og det er noget, som vi er i dialog om, siger hun og griner.

Julie Agnete Vang kan netop nu ses i TV 2's julekalender, "Valdes jul". Ud over nisser, pebernødder og pynt handler den også om naturen, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den.

- En julekalender om lige præcis natur har rigtig meget berettigelse lige nu. Ungerne skal forstå, hvor vigtig den er, mener Julie Agnete Vang.

I julekalenderen spiller hun mor til Valde.

Arbejdet med julekalenderen har været med en følelse af holdsport. Det handlede for skuespilleren ikke om hendes eget ego, men om at få børneskuespillerne til at skinne, fortæller hun.

Julie Agnete Vang, der netop har været med i Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" og ungdomsfilmen "Jomfruer fra rummet", håber, at hendes egne børn ikke bliver alt for irriteret over, at hun hver dag december igennem kan ses i "Valdes jul".

- I bedste fald tror jeg, at de synes, det er hyggeligt - i værste fald fylder det for meget, siger Julie Agnete Vang.

- Men de har set lidt, og de var ret uimponeret, tilføjer hun så.

Julie Agnete Vang kan ses sammen med Tammi Øst, Morten Brovn, Ulver Skuli Abildgaard og Martin Henriksen i "Valdes jul".

Julekalenderen kan ses hver aften frem til 24. december på TV 2, mens dagens afsnit kommer på TV 2 Play fra morgenstunden.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forstå kurs og konvertering

* Konvertering af et boliglån kaldes også omlægning. Det betyder, at et eksisterende realkreditlån omlægges til en ny lånetype som fast eller variabel, eller at lånet får en ny rente eller løbetid.

* Realkreditlån har en kurs, der kan svinge over tid. Kursen har afgørende betydning. Når du optager et lån, er det bedst for dig, at kursen er så tæt på 100 som muligt. Hvis den for eksempel er 95, mister du 5 kroner for hver 100 kroner, du låner.

* Omvendt skal kursen være så lav som muligt, når du skal indfri et realkreditlån. Hvis kursen for eksempel er 65, skal du kun betale 65 procent af restgælden for at indfri den.

Kilde: raadtilpenge.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 09/12/2023 - 08:00

FAKTA: Forskel på bankoverførsel og kort

* Hvis du bliver snydt - for eksempel i forbindelse med bestilling af overnatning - står du stærkere, hvis du har betalt med betalingskort fremfor at have foretaget en bankoverførsel.

* Har du foretaget en bankoverførsel, har banken som udgangspunkt sværere ved at hjælpe dig. Har du derimod brugt betalingskort, er der større sandsynlighed for, at banken kan tilbageføre pengene.

* Det er lettere for svindlere at snyde sig til penge ved at bede om en bankoverførsel.

* I Tyskland er bankoverførsler dog mere brugt end herhjemme, og du kan sagtens stå over for en reel sælger, der beder dig om at lave en bankoverførsel. Men kan det lade sig gøre at betale med betalingskort, er det altid at foretrække. 

Kilde: Lars Arent, direktør i Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv