Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 03/08/2024 - 08:00

Lene Beier: Han bankede benene fuldstændig væk under mig

Lene Beier mødte sin mand, inden der fandtes datingapps, og det er hun glad for. Man bliver ifølge hende bedømt på et meget lille grundlag på apps.

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Af: Af Silja Petri, Ritzau Fokus

Det er dejligt at hjælpe andre med at finde kærligheden.

Sådan har Lene Beier det. Hun er endnu en gang vært på TV 2-programmet "Landmand søger kærlighed", der snart ruller over skærmen med en ny sæson.

- Jeg kan godt lide at få lov til at være sådan en Kirsten Giftekniv, siger hun.

- Jeg ser det ikke som et værtsarbejde. Jeg er jo bare nødt til at være mig selv, så jeg giver også de råd i programmet, som jeg ville give min bedste veninde.

I den nye sæson af datingprogrammet leder seks landmænd - tre kvinder og tre mænd - efter kærligheden.

Selv har Lene Beier været gift med sin mand, ejendomsudvikler og tv-vært Anders Beier, i 18 år. Parret mødte hinanden i de tidlige 00'ere, da de begge arbejdede på den samme sushirestaurant i København.

- Da jeg mødte Anders, bankede han benene fuldstændig væk under mig. Jeg ved godt, at det ikke altid er sådan, at lynet bare slår ned, men det gjorde det med mig, fortæller Lene Beier.

I dag har de to sønner sammen - 15-årige Arthur og Otto på 13.

- Jeg ved jo ikke så meget om, hvordan det er at date i 2024. Det eneste jeg kan gøre, er at give deltagerne råd med udgangspunkt i det liv, jeg har levet, siger den 47-årige tv-vært og fortsætter:

- Men heldigvis er det noget, som mange af mine kolleger og veninder gør. Og når de snakker om dating, så spidser jeg ører og prøver at finde ud af hvordan og hvorledes.

Hun mødte sin mand, inden datingapps kom frem. Og det er hun glad for.

- Der var slet ikke lige så mange ting, man hele tiden skulle vælge imellem, da jeg var ung. Nu er der så mange muligheder, og man kan hele tiden bare gå videre til den næste.

Selv om hun har aldrig har swipet til højre eller venstre på en datingapp, så har hun en idé om, hvordan det fungerer. Udefra set er der ifølge hende både fordele og ulemper ved konceptet. Hun nævner blandt andet, at det er nemt at komme i kontakt med andre, der søger det samme som en selv, som en af de gode ting.

- Det, jeg synes, der kan være lidt ærgerligt, er, at man bliver bedømt på et meget lille grundlag, siger hun og tilføjer:

- Når der er et møde mellem to i virkeligheden, så går der ikke mange sekunder, før man ved, om det kan blive til noget eller ej. Det møde kan man ikke digitalisere.

Det samme gælder i "Landmand søger kærlighed". I programmet starter landmændene med at få breve fra potentielle bejlere.

- De har jo heller ikke så meget at bedømme ud fra med brevene, og tit sker der først rigtig meget, når de møder hinanden i virkeligheden, forklarer Lene Beier.

Selv om datingkulturen i dag i høj grad foregår digitalt, så tror hun stadig på, at man kan møde den eneste ene i det virkelige liv.

- Jeg spørger tit mine veninder, om de ikke skal melde sig ind i en eller anden klub og dyrke deres interesser, hvis de går og leder efter kærligheden. Man kan også prøve noget, man ikke har gjort tidligere, siger hun.

Det er 11. gang, at Lene Beier er vært på "Landmand søger kærlighed". Om der bliver en 12. gang, er endnu uvist. Det finder Lene Beier først ud af ved juletid, fortæller hun.

Men hvis det er tilfældet, er hun stadig klar på opgaven. Også selv om hun snart flytter til Østrig med sin mand og deres to sønner for at starte et nyt kapitel i deres liv.

Familien har nemlig planer om at åbne og drive et hotel i landet.

Hun har tidligere fortalt, at et hotel i Alperne har været en drøm, som hun og hendes mand har delt i mere end 20 år.

Lene Beier vil endnu ikke løfte sløret for, hvornår det kommer til at ske. Men hun forsikrer, at hun stadig kommer til at pleje sin værtsroller i Danmark.

- Det bliver lidt et pendlerliv. På nær i skisæsonen, der er jeg kun i Østrig, siger hun.

Første afsnit af "Landmand søger kærlighed" bliver sendt på TV 2 tirsdag 6. august.

/ritzau/

København, 13/09/2024 - 08:00

Danske stjerneskud hædres med penge og priser

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er årets modtagere af Lauritzen-prisens talentstempel.

Når Danmarks ældste skuespillerpris, Lauritzen-prisen, uddeles søndag, er der også spot på fire unge stjerneskud.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Nina Rask og Sara Fanta Traore er årets modtagere af den såkaldte Believe in You-prisen.

Det annoncerer Lauritzen Fonden, der uddeler Lauritzen-prisen, i en pressemeddelelse.

Med prisen kan 19-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl tilføje endnu en statuette til samlingen, der blandt andet består af en robertpris for præstationen i DR-dramaet "Ulven kommer", som hun modtog i 2021 som den yngste nogensinde.

Samme år modtog hun - også som den yngste nogensinde - prisen for Bedste Hovedrolle ved filmfestivalen San Sebastian for det historiske drama "Du som er i himlen".

En pris, som hun delte med den oscarvindende Hollywood-stjerne Jessica Chastain, der vandt sin statuette for filmen "The Eyes of Tammy Faye".

- Det er på visse måder skørt at give Flora Ofelia en Believe in You-pris, fordi hun allerede er så stærkt etableret som skuespiller, så selvfølgelig tror vi på det, lyder det i begrundelsen.

- Alligevel giver det mening. For vi tror på, at med Floras arbejdsomhed og Floras måde at forsvare sine roller på er det kun begyndelsen - begyndelsen har bare været ret eksplosiv.

Believe in You-prisens anden modtager Youssef Wayne Hvidtfeldt fik også sit gennembrud i et DR-drama. Den 36-årige skuespiller havde en af de bærende roller i "Huset", som blev sendt sidste år.

Nina Rask, der har medvirket i serier og film som "Orkestret", "Carmen Curlers" og "Nattevagten 2", modtager sin Believe in You-pris, fordi skuespilleren tør udstille alle - ikke mindst sig selv, lyder det.

- Nina flyder frit i kønsdebatten, i kunsten, i komikken og i et kulturliv, der trænger til at få genoprettet balancen. Det er modigt og - lader det til - helt naturligt for Nina.

Den sidste modtager af Believe in You-prisen er 32-årige Sara Fanta Traore, der har haft bærende roller i "Viften" og "Bag enhver mand".

De fire skuespillere modtager prisen ved årets uddeling af Lauritzen-prisen, der løber af stablen på Folketeatret i København søndag den 15. september.

Med hæderen følger også 50.000 kroner.

Der uddeles også tre andre priser, herunder hovedprisen, der gives til to skuespillere, der har markeret sig med unikke præstationer på enten film, teater eller tv.

Med hovedprisen følger 250.000 skattefrie kroner og 50.000 kroner, som modtagerne donerer til et velgørende formål.

Derudover uddeles Børne- og Ungeprisen på 100.000 kroner, som gives til en enkeltperson, en organisation eller en gruppe, der har børne- og unge-målgruppen i fokus og har taget hånd om et relevant emne i øjenhøjde, lyder det.

Og så skal Backstageprisen på 50.000 kroner også uddeles. Den gives til en person, der normalt står i skyggen af skuespillerne på en produktion, lyder det. Det kan være en manuskriptforfatter, en fotograf eller en kostumedesigner.

Prismodtagerne bliver udvalgt af en komité, som i år består af blandt andre instruktør May el-Toukhy, Det Kongelige Teaters skuespilchef, Morten Kirkskov, og Politikens filmanmelder Kim Skotte.

Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden, en erhvervsdrivende fond, der ud over at være moderselskab til blandt andet DFDS A/S hvert år uddeler omkring 40 millioner kroner rettet mod sociale, kulturelle, uddannelsesmæssige og maritime indsatser, lyder det.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 13/09/2024 - 07:30

Superstjernen Sidse Babett Knudsen

* 55-årige Sidse Babett Knudsen blev uddannet fra den private skuespillerskole Théàtre de L'Ombre i Paris i 1990.

* Hun debuterede i Jonas Elmers "Let's Get Lost", som indbragte hende en Robert-pris og en Bodil-statuette.

* Det helt store gennembrud fik hun i 1999 i Susanne Biers nyklassiker "Den eneste ene" med replikker som "Bare ærgerligt, Sonny-boy" og "Du lugter af løg".

* I 2010 skete et stort skifte i hendes karriere, da hun fik rollen i DR-dramaet "Borgen" som statsminister Birgitte Nyborg. Her fik udlandet virkelig øjnene op for den danske stjerneskuespiller.

* Hun har medvirket i store Hollywood-produktioner som "A Hologram for the King" og "Inferno", begge over for Tom Hanks, og i serien "Westworld", der havde superstjerner som Anthony Hopkins og Ed Harris på rollelisten.

* Sidste Babett Knudsen har også udmærket sig i fransk film.

* I 2016 modtog Sidse Babett Knudsen den franske filmpris César for Bedste Kvindelige Birolle i "Hermelinen".

* Sidse Babett Knudsen er desuden ridder af den franske kunst- og litteraturorden L’Ordre des Arts et des Lettres.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 13/09/2024 - 08:00

FAKTA: Det kan AI (ikke) i jobsøgning

AI's fordele:

* Kan hjælpe med at sætte ord på dine kompetencer og din motivation.

* Kan analysere et jobopslag, så du har større chance for at ramme plet med din ansøgning.

* Kan vurdere, om du er et godt match til jobbet.

* Kan være en hjælper i skriveprocessen med ansøgningen og optimere cv'et.

* Kan agere samtalemodpart, så du kan øve dig op til en jobsamtale.

 

AI's mangler:

* AI bør ikke skrive alt for dig. Det bliver ofte uinspirerende og kan genkendes som AI-sprog.

* Bør ikke bruges til informationssøgning, da du hverken kan regne med AI's fakta, eller at AI har adgang til al den relevante information.

* AI forstår ikke nødvendigvis den rette sammenhæng. Du skal selv give AI den rigtige kontekst.

* De forskellige AI-modeller er ikke lige gode til alting - de er trænet til at udføre specifikke opgaver.

 

Kilde: fagforeningen Djøf, som har udgivet guiden "Sådan bruger du AI, når du søger job".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 13/09/2024 - 08:00

Brug kunstig intelligens på den rigtige måde og land jobbet

Michael Dwyer/Ritzau Scanpix

Kunstig intelligens kan bruges som en karriererådgiver, der guider dig i den rigtige retning. Men øv dig i at give den ordentlige instruktioner.

Du kender nok det kejtede og unaturlige sprog, som afslører, at en tekst er oversat af en computer - eller måske ligefrem skrevet fra bunden af kunstig intelligens.

Men AI - som står for articifial intelligens altså kunstig intelligens - som du måske kender fra tjenester som chatbotterne ChatGPT og Gemini, har for længst vristet sig fri af mange af begyndervanskelighederne med de gumpetunge hakkebrætsformuleringer og er blevet en del af hverdagen.

Det har hvert tredje af de nyuddannede Djøf-medlemmer også opdaget, og de har brugt kunstig intelligens som en del af deres jobsøgning. Det viser en ny undersøgelse fra fagforeningen Djøf.

- Den yngre generation er hurtige på tasterne. AI er i vores telefoner og skærme, så det er inden for armslængde, siger karriererådgiver hos Djøf Helle Hvilshøj.

Og selv om hun genkender problemet med den monotone og upersonlige skrivestil, mener hun også, at der er meget hjælp at hente med AI blandt andet som en del af jobsøgningen.

- Der åbner sig et stort potentiale, når man ser på de mange facetter af jobsøgning. Det er meget mere end at skrive en ansøgning og et cv.

- Man kan bruge AI til at få sat ord på, hvad man er god til, skabe overblik over kompetencer fra uddannelse og tidligere job og få hjælp til at afkode, hvordan man matcher jobbet, forklarer Helle Hvilshøj.

Det handler altså langt hen ad vejen om at bruge AI som en sparringspartner, som man indgår i en dialog med.

Du kan ligefrem bruge den til at træne jobsamtalen med. Få den til at agere den anden part, så du kan blive klædt på og øve dig inden den egentlige samtale.

Det fortryllende, men også forbandede ved AI er, at du som hovedregel får det ud, du har puttet ind.

Derfor handler det også i høj grad om at blive verdensmester til at prompte - det vil sige at skrive de rigtige instruktioner til AI. Det er nemlig dem, der afgør dit resultat, mere end det er mekanikken i den anden ende.

Hvis du kun giver den en jobtitel og beder den skrive en ansøgning, får du lige præcis den generiske og gabende forudsigelige ansøgning, du har bedt om.

Men hvis du klæder platformen ordentligt på til at være din karriererådgiver og er vedholdende i dialogen, har du god mulighed for at blive inspireret og få øjnene op for eksempelvis de kompetencer, du bør fremhæve.

- Det handler om det rigtige mindset. Du skal forstå, at hvis du ikke fodrer den med ret meget information, får du en ringe tilbagemelding på noget, der i jobsøgningssammenhæng skal være målrettet og vise, hvem du er, og så i øvrigt være struktureret og læsbart.

- Så man er nødt til at øve sig i, hvordan man formulerer sig over for AI, så den løser opgaven, siger chefkonsulenten.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek