Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 07/06/2019 - 10:54

Prins Joachim fylder 50: Sådan fejrer han det skarpe hjørne

Familiemiddag på Amalienborg, popmusik og opera bliver en del af prins Joachims fødselsdagsfejring.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Af: Af Kristine Dam Johansen, Ritzau Fokus

Sidste år markerede hans storebror, kronprins Frederik, sin 50-års fødselsdag med en ugelang fejring, som blandt andet bestod af et motionsløb igennem Danmark og et stort anlagt underholdningsshow i Royal Arena i København.

Nu er det prins Joachims tur til at runde det skarpe hjørne, når han fredag fylder 50 år.

I modsætning til sin storebror har prins Joachim dog valgt en mere afdæmpet markering af sin runde fødselsdag.

Men fejres skal den.

Derfor samles prinsens familie i aften klokken 20.00 i Riddersalen i Christian den syvendes palæ på Amalienborg til en fødselsdagsmiddag, som dronningen er vært for.

Foruden dronningen og fødselaren deltager også prins Joachims fire børn og hans hustru, prinsesse Marie, samt kronprinsparret og deres fire børn.

Fejringen af prins Joachims 50-års fødselsdag begyndte imidlertid allerede mandag aften.

Her blev der nemlig afholdt fødselsdagskoncert for prinsen på Bellevue Teatret i Klampenborg, hvor forskellige kunstnere optrådte med blandt andet opera, kammermusik, popmusik og oplæsning af poesi.

Koncerten skulle egentlig have været afholdt på Sølyst i Klampenborg, men blev i sidste øjeblik flyttet på grund af varsling om skybrud.

- Jeg fralægger mig ethvert ansvar for vejret, sagde prins Joachim til BT, da han sammen med prinsesse Marie ankom til showet.

I løbet af aftenen optrådte blandt andre koncertpianist Katrine Gislinge og skuespiller Susse Wold, som læste digte højt.

Sangeren Bryan Rice havde også æren af at optræde for prinsen.

Han var akkompagneret af det danske drengekor og optrådte blandt andet med sit hit "No promises" samt et cover af Sebastians "Stille før storm".

Under koncerten gik prinsen på scenen og takkede alle de medvirkende.

Samtidig afslørede han, at overskuddet fra koncerten skulle gå til Danske Hospitalsklovne.

Ifølge BT lykkedes det prinsen at indsamle omkring 100.000 kroner, som altså skal bruges til at gøre tilværelsen for syge børn på landets hospitaler lidt sjovere.

Når prins Joachim fredag aften er blevet fejret behørigt af sine nærmeste på Amalienborg, kan han se frem til flere spændende oplevelser i det kommende år.

Senere på året rykker prins Joachim og prinsesse Marie nemlig teltpælene op og flytter til Paris med deres fælles børn, tiårige prins Henrik og syvårige prinsesse Athena.

Familien flytter til Frankrig, da prins Joachim er blevet optaget på den højst rangerede lederuddannelse i det franske militær.

/ritzau/

Nyhedsarkiv