Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Vælg den rette varmepumpe til netop din bolig

Synes du, det er blevet tid til en ny form for varmekilde i dit hjem? Så giv varmepumpen en chance. Varmepumper kan have meget fordelagtige priser, samtidig med at de kan give varme til hele huset eller blot som mere centreret varmekilde. Varmepumper findes i flere varianter, og hvilken én der vil passe dig bedst håber vi, du kan blive klogere på nedenfor.

Hvilke varmepumper findes der at vælge imellem?

Når man taler om varmepumper, tænker du måske først og fremmest på en stor maskine som larmer, mens den blæser varm luft ind i huset. Men der er mere end bare en type af varmepumpe. Der er i grove træk 3 forskellige typer. Disse 3 typer er navngivet efter, hvorfra de henter varmen, og hvortil den anvendes. Typerne er:

  • Vand-til-vand (Jordvarme)
  • Luft-til-vand
  • Luft-til-luft

Men hvad kan de forskellige typer, og hvilken bør du vælge?

Den effektive jordvarme varmepumpe

Jordvarme er en rigtig effektiv kilde til opvarmning af en bolig. Faktisk er jordvarme den mest effektive varmekilde, du kan få. Når du får installeret jordvarme graves der jordslanger ned på din grund. Gennem jordslangerne løber der vand som bliver opvarmet af de varmere temperaturer nede i jorden.

Det nu varmere vand sendes derefter tilbage til varmepumpen som så kan anvende det varme vand til at opvarme vandet i dine haner, samt vandet i boligens radiatorer.

Denne opvarmningsmetode er blandt de billigste på sigt, men er dog også blandt de dyreste typer af varmekilder at få installeret. Så vær beredt på, at det vil blive dyrt i starten, inden den lavere varmeregning indtjener installationsbekostningen.

For at få nedgravet jordvarme skal du søge om tilladelse fra kommunen.

Den pladsbesparende luft-til-vand varmepumpe

Har du ikke plads eller råd til at få installeret en jordvarmepumpe, kan du få installeret en luft-til-vand varmepumpe. Denne løsning er ikke lige så effektiv som jordvarme pumpen, men kan installeres så varmen trækkes ud af luften på ydersiden af dit hus eller fra et specifikt rum inde i huset.

Varmepumpen omformer varme på samme måde som et jordvarme anlæg, men anvender i steder varmen fra luft som så kan anvendes til opvarmning af husets vand.

Luft-til-luft varmepumpen, opvarmning til sommerhuset

Luft-til-luft varmepumpen tager også udgangspunkt i at skabe varme på indersiden af huset ved at tage varmen ud af luften udenfor huset. Med denne type af varmepumpe bliver varmen dog pumpet direkte ind i boligen. Det giver varme direkte i rummet, hvori pumpen står.

Denne type er dog ikke den mest effektive varmepumpe, da den udelukkende kan opvarme luften i huset. Dertil kan du have behov for flere varmepumper, hvis du har et større hus. Men en af fordelene med luft-til-luft varme er, at det er billigt at installere. På denne side kan du blive klogere på, hvordan en luft-til-luft varmepumpe kan gavne dig, uanset om du vil anvende den til sommerhuset eller din helårsbolig.

Varmepumper kan virkelig gavne enhver bolig. Men få det meste ud af din varmepumpe ved at vælge den der passer din bolig bedst muligt.